Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
Περισσότερα

    Άριστη η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα των μικροβιακών αναλύσεων στο πόσιμο νερό της Π.Ε. Καβάλας. Στις χημικές αναλύσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των νερών, τα αποτελέσματα είναι επίσης καλά, ενώ σε κάποιες περιοχές των δήμων Καβάλας και Παγγαίου οι τιμές του αρσενικού βρίσκονται κοντά στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο. Ωστόσο οι μετρήσεις συνολικά για τα βαρέα μέταλλα βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

    Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά την ολοκλήρωση του εκτεταμένου προγράμματος ελέγχων – αναλύσεων στο πόσιμο νερό της Π.Ε. Καβάλας, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και με συνεργαζόμενα με αυτό εργαστήρια, βάσει των όσων προβλέπει η υγειονομική νομοθεσία.

    Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των μικροβιακών αναλύσεων – Στις χημικές αναλύσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των νερών, τα αποτελέσματα είναι επίσης καλά

    «Σε γενικές γραμμές τα νερά μας είναι καλά. Ειδικά από πλευράς μικροβιακών αναλύσεων. Όπως είναι γνωστό, οι αναλύσεις χωρίζονται στις μικροβιακές και στις χημικές παραμέτρους. Αναφορικά με τις μικροβιακές παρατηρήσαμε ότι δεν έχουμε πουθενά κανένα πρόβλημα. Όταν το νερό επιβαρύνεται μικροβιακά, εκεί είναι πιο σύνηθες να υπάρχουν κάποιες επιδημίες. Άρα σε αυτό το επίπεδο είμαστε πολύ καλά.

    Στις χημικές αναλύσεις, στη συντριπτική πλειονότητα των νερών, τα αποτελέσματα είναι καλά. Όμως σε κάποιες περιοχές των δήμων Παγγαίου και Καβάλας, το αρσενικό κινείται σε οριακά επίπεδα και ίσως να υπερβαίνει το όριο σε ορισμένες εξ αυτών. Αυτό είναι κάτι που θα το διερευνήσουμε με τις αρμόδιες Δ.Ε.Υ.Α. Θα ήθελα να μην ανακοινώσω προς το παρόν τις περιοχές αυτές, μέχρι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

    «Από τη στιγμή πάντως που το θέμα δεν αφορά μικροβιακές παραμέτρους, δεν είναι κάτι επείγον – Γενικότερα είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού…»

    «Απ’ όλα τα βαρέα μέταλλα που έχουμε δει, το πρόβλημα εντοπίζεται και πάλι στο αρσενικό. Τα υπόλοιπα, όπως μόλυβδος, κάδμιο, βόριο, αργίλιο, βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια. Έχουμε τα αποτελέσματα, θα διερευνήσουμε τα αίτια, θα γίνει υγειονομική αναγνώριση όπως λέμε, το επόμενο διάστημα. Από τη στιγμή πάντως που το θέμα δεν αφορά μικροβιακές παραμέτρους, δεν είναι κάτι επείγον. Γενικά οι υπερβάσεις είναι μικρές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είτε είμαστε κοντά στο όριο, είτε λίγο πιο πάνω από αυτό, είναι η διερεύνηση. Κι αυτό θα το κάνουμε. Γενικότερα είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού. Τους ελέγχους αυτούς τους διενεργούμε μεν ως Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει γενικά στο πόσιμο νερό της περιοχής μας, αλλά η υποχρέωση τακτικού ελέγχου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανήκει στους δήμους κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Μακάριος Λαζαρίδης:«Το Άγιο Φως οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο»

    «Κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη...

    Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου ΦΝΘ Στεφάνου για την Ανάσταση του Χριστού

    Να αντισταθούμε και να οδηγήσωμε τους εαυτούς μας στην...

    Οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν αλλά οι φόροι παραμένουν!!!

    Φώτης Πούλος: Τις μειώσεις από την πτώση της τιμής...

    Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της άρδευσης

    Στη Χρυσούπολη βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (17/4) ο αντιπεριφερειάρχης...

    «Ζεσταίνεται» η αγορά της Καβάλας ενόψει Πάσχα

    Γιάννης Κελγιώργης: Ταμείο θα κάνουμε το Σάββατο πριν την...

    Κάθε μέρα Πασχαλιά;

    Γράφει ο Παύλος Λεμοντζής Διότι τα παλιά τα χρόνια, εκείνα...

    Μετά το Πάσχα οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο στην Κουντουριώτου

    Αλέξης Γούλας: «Τα χρονικά περιθώρια για την πλατεία Καπνεργάτη...