Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο ο Γρηγόριος Λιόλιος από τη Νέα Καρβάλη

Ημέρα:

spot_img

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στις 29 Μαΐου 2018 χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο ο Διάκονος Γρηγόριος Λιόλιος, συμπολίτης μας από τη Νέα Καρβάλη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κκ Δαμασκηνό. Ο πατέρας πλέον Γρηγόριος είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή.

Κατά τη προσφώνησή του ο κ Δαμασκηνός αφού εξήρε τις ικανότητές του πατέρα Γρηγορίου, τόνισε ότι σε μία εποχή απόγνωσης και απελπισίας, στην οποία μας οδήγησε η αμαρτία και η απομάκρυνσή μας από τον Θεό Πατέρα, διαπιστώνουμε δυστυχώς δίπλα μας όλο και περισσότερους ανθρώπους απογοητευμένους. «Δεν συναντάμε συχνά χαρούμενα πρόσωπα και ελπιδοφόρες υπάρξεις. Αντίθετα συναντάμε θλιμμένα πρόσωπα, ανθρώπους απαράκλητους, χωρίς να προσβλέπουν σε μία παράκληση, χωρίς δηλαδή ελπίδα. Όλα και όλοι μας έχουν απογοητεύσει. Σε μία τέτοια εποχή έρχεται ο Χριστός για να χαρίσει στο ανθρώπινο γένος τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα για να φωτίσει τη ζωή μας και να της δώσει νόημα και περιεχόμενο, προοπτική και ελπίδα», επεσήμανε κατά λέξη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Διδυμοτείχου.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον πατέρα Γρηγόριο: «Σήμερα, λοιπόν κι εσύ καλείσαι, μέσα από το μυστήριο της ιεροσύνης, να γίνεις «υιός παρακλήσεως», όπως είναι ανά τους αιώνας οι Άγιοι και οι Δίκαιοι και με τα χαρίσματα που σου εμπιστεύεται με την σημερινή χειροτονία η Εκκλησία, να σταθείς κοντά στον άνθρωπο και να του προσφέρεις στο πρόσωπο του Κυρίου μας παράκληση, παρηγοριά και ελπίδα».

Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν και ο λόγος του πατέρα Γρηγορίου που ευχαρίστησε θερμά τον σεβαστό του όπως τόνισε μητροπολίτη. «Θα προσπαθήσω με όλη μου την καρδιά να ανταπεξέλθω στην τιμή που μου κάνατε και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας σε όλη μου την μετέπειτα ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και όλη μου την οικογένεια που με στήριξε σε όλη μου την ζωή», είπε μεταξύ των άλλων και συγκινησιακά φορτισμένος ο πατέρας Γρηγόριος. Μάλιστα όπως του ανακοίνωσε ο κ. Δαμασκηνός, αναλαμβάνει άμεσα ως εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο Πύθιο Έβρου.

Στην χειροτονία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και Καρβαλιώτες που με λεωφορείο βρέθηκαν στο Διδυμότειχο για να αναφωνήσουν «ΑΞΙΟΣ» στο… δικό τους όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν παιδί. Μεταξύ αυτών οι εφημέριοι του Αγίου Γρηγορίου της Νέας Καρβάλης πατέρας Αλέξιος και Ζωοδόχου Πηγής Χαλκερού πατέρας Κυριάκος. Μεγάλη ήταν και συγκίνηση για τους γονείς του πατέρα Γρηγορίου, Γιάννη και Σταυρούλα, καθώς και για τους αδελφούς του, Σεραφείμ που ήρθε από τη Γερμανία και Αναστάσιο. Και από όλους εμάς οι ευχές για αξιοσύνη στο νεοχειροτονηθέντα Πατέρα Γρηγόριο.

Μάκης Λιόλιος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...