Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Σώμα Οδηγισμού: 4 κούτες με καπάκια στον σύλλογο ΑΜΕΑ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Από το Σώμα Οδηγισμού Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια ευκαιρία για εμάς τους Οδηγούς να γιορτάσουμε όχι μόνο τη διεθνή φιλία που μας χαρίζει το κίνημά μας, αλλά και το ίδιο το πνεύμα του Οδηγισμού, να το μοιραστούμε με τους φίλους μας, με τους συναδέρφους μας με τους συμπολίτες μας. Είναι μια ευκαιρία να εξηγήσουμε τι σημαίνει για μας να είμαστε Οδηγοί, τι προσφέρει στη ζωή μας ο Οδηγισμός και τι μας “Συνδέει” με άλλα 10 εκατομμύρια Οδηγούς σε όλο τον κόσμο.

Η 22α Φεβρουαρίου είναι η ημέρα γέννησης του εμπνευστή και ιδρυτή του Οδηγισμού του Λόρδου Ρόμπερτ Μπέιντεν-Πάουελ, Αρχιπρόσκοπου (Lord Robert Baden-Powell), γνωστού σε όλο τον κόσμο ως B-P, που το 1907 ίδρυσε τον Προσκοπισμό για αγόρια. Ο B-P ίδρυσε τον Οδηγισμό για τα κορίτσια το 1910 στην Αγγλία με τη βοήθεια της αδελφής του Αγνής..

Σκοπός του Οδηγισμού είναι να δώσει στα μέλη του τη δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και να προσφέρουν στην κοινότητα που ζουν αλλά και την παγκόσμια κοινότητα

Με γνώμονα το όραμα και το σκοπό του Οδηγισμού αλλά και του συνθήματος της φετινής Π.Η.Σ., «Συνδέσου», επιλέξαμε να ενισχύσουμε το έργο συλλογής καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων του ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ προσφέροντας τους 4 κούτες με διαφορετικά χρώματα που αντιστοιχούν στους 4 κλάδους του Τοπικού μας Τμήματος από τους οποίους και συγκεντρώθηκαν.

Η παράδοση θα γίνει την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 12.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο Διοικητήριο.

 

*Το ΣΕΟ είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και νέων μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες και βασίζεται στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. Άλλωστε μέρος της γοητείας του Οδηγισμού είναι ο Εθελοντισμός που σημαίνει υπευθυνότητα, αδέσμευτη ανοιχτή σκέψη και προσήλωση στο στόχο

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις