Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: Συμβολική κίνηση με μηνύματα…

Ημέρα:

Τέσσερις κούτες με καπάκια, τα οποία προορίζονται για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, παρέδωσε την Δευτέρα στο νομαρχιακό σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας σκέψης.

Η παγκόσμια ημέρα σκέψης είναι μια ευκαιρία για τους Οδηγούς να γιορτάσουν όχι μόνο τη διεθνή φιλία που χαρίζει το κίνημα, αλλά και το ίδιο το πνεύμα του Οδηγισμού, να το μοιραστούν με τους φίλους τους, με τους συναδέλφους, αλλά και με τους συμπολίτες τους. Είναι μια ευκαιρία να εξηγήσουν τι σημαίνει να είναι Οδηγοί, τι προσφέρει στη ζωή τους ο Οδηγισμός και τι τους συνδέει με άλλα δέκα εκατομμύρια Οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Η 22α Φεβρουαρίου είναι η ημέρα γέννησης του εμπνευστή και ιδρυτή του Οδηγισμού, Λόρδου Ρόμπερτ Μπέιντεν-Πάουελ, Αρχιπρόσκοπου, γνωστού σε όλο τον κόσμο ως B-P, που το 1907 ίδρυσε τον Προσκοπισμό για αγόρια. Ο B-P ίδρυσε τον Οδηγισμό για τα κορίτσια το 1910 στην Αγγλία με τη βοήθεια της αδελφής του Αγνής.

Συμβολική κίνηση με μηνύματα…

«Είναι μια ημέρα (22 Φεβρουαρίου) κατά την οποία όλοι οι Οδηγοί του κόσμου «συνδέονται» μεταξύ τους, προσπαθούν να δείξουν σε όλο τον κόσμο πιο είναι το όραμα και πως επηρεάζει τη ζωή τους ο οδηγισμός. Με γνώμονα αυτό το όραμα και το σκοπό του Οδηγισμού, αλλά και του συνθήματος της φετινής παγκόσμιας ημέρας σκέψης, «Συνδέσου», επιλέξαμε να ενισχύσουμε το έργο συλλογής καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, προσφέροντας τους τέσσερις κούτες με διαφορετικά χρώματα που αντιστοιχούν στους τέσσερις κλάδους του Τοπικού μας Τμήματος, από τους οποίους και συγκεντρώθηκαν τα καπάκια», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Ελένη Αποστολίδου, πρόεδρος του τοπικού τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

«Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν όταν έμαθαν για το πρόγραμμα αυτό με τη συλλογή των καπακιών κι αποφασίσαμε όλοι μαζί να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερα μπορούμε. Ευαισθητοποιήσαμε τους φίλους και τα στελέχη μας, ώστε να βοηθήσουμε στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, για το οποίο απαιτείται ένας τόνος από πλαστικά καπάκια. Θα συνεχίσουμε βέβαια να τα συγκεντρώνουμε, απλά σήμερα παραδώσαμε ένα μέρος αυτών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας σκέψης», ανέφερε απ’ τη μεριά της η  Εύη Ζουμπουλίδου, έφορος του Τ.Τ.Σ.Ε.Ο.

«Είναι μια συμβολική κίνηση του Τμήματος Οδηγισμού Καβάλας με δυο μηνύματα. Το ένα αφορά την οικολογία, δηλαδή ότι δεν πετάμε αυτά τα καπάκια στο περιβάλλον και τα καταθέτουμε ώστε να προωθηθούν στην ανακύκλωση και το δεύτερο ότι από το χρήματα της ανακύκλωσης θα αγοράσουμε ένα αμαξίδιο που στοιχίζει όσο και το ποσό της ανακύκλωσης από τα καπάκια. Η συμβολική αυτή κίνηση θα πρέπει να διαδοθεί και σε άλλους συμπολίτες μας, ώστε να περάσει ως μήνυμα ότι αντί να ρυπαίνουμε το περιβάλλον μας, πρέπει να τα δίνουμε κάπου που να πιάνουν τόπο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α., Μάκης Κρεμύδας.

Ποιος είναι ο σκοπός του Οδηγισμού – Τι είναι το Σ.Ε.Ο.

Σκοπός του Οδηγισμού είναι να δώσει στα μέλη του τη δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και να προσφέρουν στην κοινότητα που ζουν αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Το Σ.Ε.Ο. είναι μια εξωσχολική, παιδαγωγική, μη κυβερνητική οργάνωση, που στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων μέσα σε αυτοδιοικούμενες ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ βασίζεται στον εθελοντισμό. Άλλωστε μέρος της γοητείας του Οδηγισμού είναι ο εθελοντισμός που σημαίνει υπευθυνότητα, αδέσμευτη ανοιχτή σκέψη και προσήλωση στο στόχο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...