Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σύλλογος ΑΜΕΑ: Να γίνει ΤΕΕ ειδικής αγωγής στο πρώην Σανατόριο

Ημέρα:

Από τον Νομαρχιακό Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας εκφράζει και υποστηρίζει το διαχρονικό αίτημα των γονέων και κηδεμόνων παιδιών με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ίδρυση ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στην Καβάλα ώστε να πάψει η ταλαιπωρία της καθημερινής μετακίνησης τους στον γειτονικό νομό του ΤΕΕ της ΠΕ Δράμας

Η ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής της Δράμας, αλλά και η πρόθεση για νέες εγγραφές, εφόσον λειτουργήσει αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή στην Καβάλα, έχει αναγάγει το αίτημα της ίδρυσης του σχολείου σε ανάγκη της τοπικής κοινωνίας της ΠΕ Καβάλας.

Για όλα τα παραπάνω, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ΠΕ Καβάλας θεώρησε υποχρέωσή του να παρακολουθεί στενά την πορεία του αιτήματος και να βρίσκεται σε διαρκή επαφή και διαβούλευση με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για κάθε ενέργεια που γίνεται προς τη θετική έκβασή του.

Ο Δήμος Καβάλας λοιπόν, προχώρησε σε αποδοχή προσφορών για τη εύρεση κατάλληλου χώρου, στην οποία ανταποκρίθηκε η Ιατρική Εταιρεία με πρόταση της, για λειτουργία της εκπαιδευτικής μονάδας στους χώρους της ορθοπεδικής Κλινικής του πρώην Σανατορίου η οποία μας χαροποίησε ιδιαίτερα και αποτελεί μία αισιόδοξη έκβαση.

Ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας, προϋποθέτει την ύπαρξη χώρων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών π.χ. δημιουργία θερμοκηπίου και άλλων περιβαλλοντολογικών δράσεων. Ένας τέτοιο χώρος είναι δύσκολο να βρεθεί μέσα στο στενό αστικό ιστό της πόλης μας, γι’ αυτό θεωρούμε ότι το κτίριο της πρώην ορθοπεδικής (περιοχής σανατορίου) με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, μπορεί να μετατραπεί σε ένα σχολείο Ειδικής Αγωγής υψηλών προδιαγραφών, αφού την ευρυχωρία και την περιβαλλοντική αξία του προαύλιου χώρου του θα την ζήλευαν πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανωτέρου επιπέδου.

Άλλωστε, ευχής έργο θα ήταν να υπήρχαν ανάλογα κτίρια και τοποθεσίες που θα μπορούσαν να στεγαστούν όλα τα σχολεία, ειδικά και μη, οπού οι μαθητές να μπορούσαν να φοιτούν σε χώρους κοντά στη φύση, μακριά από το καυσαέριο και το θόρυβο της πόλης, με προαύλια που θα μύριζαν πεύκο και με χώρους που θα τους επέτρεπαν να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα και την ενέργειά τους.

Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία τις εξελίξεις και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο τέλος της χρόνιας ταλαιπωρίας και στο άνοιγμα νέων προοπτικών για τους νυν και μελλοντικούς μαθητές της ΠΕ Καβάλας.

 

Με Εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΜΑΛΙΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους Στη φάση...

Ποδοχώρι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο μαντρί της / Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια

Νεκρή μέσα στο μαντρί της στο Ποδοχώρι Παγγαίου, βρέθηκε...

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο επιχειρηματίας Γιώργος Γάτος

«Έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις ψευδείς κατηγορίες μεταξύ των χωρισμένων γονιών

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...