Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Αρχή ψεκασμών από τα hot spots

Ημέρα:

spot_img

Σε ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης», όσο και σε αυτόν του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης, θα προχωρήσει άμεσα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, οι ψεκασμοί αυτοί θα πραγματοποιηθούν μετά από εντολή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, καθώς στους δυο προαναφερθέντες χώρους φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες.

Περί τα τέλη Μαρτίου οι πρώτοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών – Ανά δυο ημέρες παρακολουθείται ο πληθυσμός τους

Όσον αφορά τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών ευρύτερα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, δήλωσε: «Ο καιρός μπορεί να είναι καλός, όμως δεν είναι σύμμαχός μας στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Η ζέστη και η υψηλή υγρασία ευνοούν την αύξηση του πληθυσμού τους κι αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Παρά ταύτα εμείς είμαστε έτοιμοι ως περιφέρεια να αρχίσουμε την καταπολέμηση οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Έχουμε ήδη τοποθετήσει παγίδες και μετράμε ανά δυο ημέρες τους πληθυσμούς των κουνουπιών, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουμε εντοπίσει μεγάλο αριθμό των συγκεκριμένων εντόμων ανά παγίδα. Έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα λογικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε αρχίσει τους πρώτους ψεκασμούς».

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών το 2016

Σχετικά με τα κονδύλια που θα διατεθούν τη φετινή χρονιά για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Κάθε ψεκασμός κοστίζει ακριβά. Όλα είναι θέμα κόστους – οφέλους. Μακάρι να είχαμε πολλά χρήματα να διαθέσουμε. Για την διετία 2015 -2016 είχαμε 4 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι κινηθήκαμε πολύ συγκρατημένα και δεν ήθελα να ξοδέψουμε τα μισά, όπως θα μπορούσαμε. Έτσι έχουμε στη διάθεσή μας πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για όλη την περιφέρεια. Το 2015 ξοδέψαμε περίπου το 1/3 των χρημάτων της διετίας. Και μάλιστα θα κρατήσουμε και περίσσευμα και για το 2017 μέχρι να ολοκληρωθεί η επόμενη διακήρυξη και να προκύψουν οι ανάδοχοι. Ενημερώσαμε προ μηνός και τον περιφερειάρχη για το πώς προτιθέμεθα να τροποποιήσουμε λίγο την υφιστάμενη διακήρυξη. Είδαμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα κενά, τα προβλήματα στον έλεγχο και στην παρακολούθηση και θα κάνουμε τις τροποποιήσεις. Μέχρι το Μάιο περίπου θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για να την υποβάλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης».

Το βάρος των ψεκασμών στους δήμους Νέστου και Θάσου

Όπως τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ακόμη μια χρονιά η προσοχή, όσον αφορά την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα είναι επικεντρωμένη στο δήμο Νέστου, αλλά και στο νησί της Θάσου.

«Θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε τους ψεκασμούς με τις τουριστικές περιοχές του δήμου Νέστου, ενώ θα δώσουμε μεγάλο βάρος και στη Θάσο, όπου πέρυσι πραγματοποιήσαμε ψεκασμούς για πρώτη φορά, καθώς δεν είχαν γίνει ποτέ πριν», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε ότι ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. ζήτησε ψεκασμούς με μεγαλύτερη ένταση ειδικά στις τουριστικές περιοχές, ώστε η κατάσταση να είναι σε ανεκτά επίπεδα, αφού όπως είναι γνωστό τα κουνούπια δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως από την καθημερινότητά μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...