Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Αρχή ψεκασμών από τα hot spots

Ημέρα:

Σε ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης», όσο και σε αυτόν του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης, θα προχωρήσει άμεσα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, οι ψεκασμοί αυτοί θα πραγματοποιηθούν μετά από εντολή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, καθώς στους δυο προαναφερθέντες χώρους φιλοξενούνται εκατοντάδες πρόσφυγες.

Περί τα τέλη Μαρτίου οι πρώτοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών – Ανά δυο ημέρες παρακολουθείται ο πληθυσμός τους

Όσον αφορά τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών ευρύτερα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, δήλωσε: «Ο καιρός μπορεί να είναι καλός, όμως δεν είναι σύμμαχός μας στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Η ζέστη και η υψηλή υγρασία ευνοούν την αύξηση του πληθυσμού τους κι αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Παρά ταύτα εμείς είμαστε έτοιμοι ως περιφέρεια να αρχίσουμε την καταπολέμηση οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Έχουμε ήδη τοποθετήσει παγίδες και μετράμε ανά δυο ημέρες τους πληθυσμούς των κουνουπιών, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουμε εντοπίσει μεγάλο αριθμό των συγκεκριμένων εντόμων ανά παγίδα. Έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα λογικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε αρχίσει τους πρώτους ψεκασμούς».

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών το 2016

Σχετικά με τα κονδύλια που θα διατεθούν τη φετινή χρονιά για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Κάθε ψεκασμός κοστίζει ακριβά. Όλα είναι θέμα κόστους – οφέλους. Μακάρι να είχαμε πολλά χρήματα να διαθέσουμε. Για την διετία 2015 -2016 είχαμε 4 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι κινηθήκαμε πολύ συγκρατημένα και δεν ήθελα να ξοδέψουμε τα μισά, όπως θα μπορούσαμε. Έτσι έχουμε στη διάθεσή μας πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για όλη την περιφέρεια. Το 2015 ξοδέψαμε περίπου το 1/3 των χρημάτων της διετίας. Και μάλιστα θα κρατήσουμε και περίσσευμα και για το 2017 μέχρι να ολοκληρωθεί η επόμενη διακήρυξη και να προκύψουν οι ανάδοχοι. Ενημερώσαμε προ μηνός και τον περιφερειάρχη για το πώς προτιθέμεθα να τροποποιήσουμε λίγο την υφιστάμενη διακήρυξη. Είδαμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, τα κενά, τα προβλήματα στον έλεγχο και στην παρακολούθηση και θα κάνουμε τις τροποποιήσεις. Μέχρι το Μάιο περίπου θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία για να την υποβάλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης».

Το βάρος των ψεκασμών στους δήμους Νέστου και Θάσου

Όπως τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ακόμη μια χρονιά η προσοχή, όσον αφορά την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα είναι επικεντρωμένη στο δήμο Νέστου, αλλά και στο νησί της Θάσου.

«Θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε τους ψεκασμούς με τις τουριστικές περιοχές του δήμου Νέστου, ενώ θα δώσουμε μεγάλο βάρος και στη Θάσο, όπου πέρυσι πραγματοποιήσαμε ψεκασμούς για πρώτη φορά, καθώς δεν είχαν γίνει ποτέ πριν», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε ότι ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. ζήτησε ψεκασμούς με μεγαλύτερη ένταση ειδικά στις τουριστικές περιοχές, ώστε η κατάσταση να είναι σε ανεκτά επίπεδα, αφού όπως είναι γνωστό τα κουνούπια δεν μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως από την καθημερινότητά μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...