Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Συνεχίζεται μέχρι 28 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας

Ημέρα:

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Απ’ αρχής το Σώμα των Δικηγόρων έχει εκφράσει την κάθετη και τεκμηριωμένη αντίθεσή του στην ενοποίηση των Ασφαλιστικών ταμείων υπό έναν ενιαίο φορέα (ΕΦΚΑ) και στην υπέρογκη επιβάρυνσή τους με ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα υπό την τρέχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Το αίτημά μας προς την κυβέρνηση για την αναγκαία-επιβαλλόμενη ελάφρυνση των δικηγόρων από τις κάθε είδους δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, με βάση αναλογιστικές μελέτες και συγκεκριμένες, ποσοτικοποιημένες και δεσμευτικές για το ασφαλιστικό προτάσεις, μέχρις στιγμής δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Παράλληλα, εν όψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, οι δικηγόροι ζητούν να μην επιβαρυνθεί επί πλέον το φορολογητέο τους εισόδημα. Ζητούν ομοίως τον προσδιορισμό αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 12.000 € ετησίως και την θέσπιση ευνοϊκών διατάξεων για τους νέους (μέχρι πενταετίας) συναδέλφους τους, καθώς και για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 € ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του  Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας,  που συνεδρίασε την Τετάρτη 16-3-2016, εξουσιοδοτημένο σχετικώς από την Γενική Συνέλευση, αποφάσισε:

1) Την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους, από την 17η μέχρι και την 28η Μαρτίου 2016,

2) Την επικύρωση της από 15.03.2016 σχετικής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Να προσκαλέσει για μία ακόμη φορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των εξοντωτικών και παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νo 1 στην Ελλάδα η RE/MAX Choice του Ομίλου Εταιρειών Κουρτίδη

Νέες μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο Ανακοινώθηκαν από τη RE/MAX...

Καβάλα: Δίωξη σε νηπιαγωγό για ασέλγεια σε 4 παιδιά

Ποινική δίωξη σε βάρος νηπιαγωγού βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου...

Νέες εγκαταστάσεις και νέα φιλοσοφία για τις Οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών,...