Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
spot_img

Συνάντηση Κ. Νοτοπούλου και Στ. Γιαννακίδη με τον Θ. Μαρκόπουλο

Ημέρα:

Στην Καβάλα βρέθηκαν η υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κα Κατερίνα Νοτοπούλου και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Στάθης Γιαννακίδης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης του Επιμελητηρίου Καβάλας που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή.

Αρχικά, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Εμμανουηλίδη, Γ. Παπαφιλίππου και Κ. Μορφίδη και συμμετείχαν στη σύσκεψη αναφορικά με τα θέματα του νομού Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος στις σύντομες δηλώσεις του, επεσήμανε ότι είχαν την ευκαιρία να τους ενημερώσουν για τα θέματα της περιοχής μας και αξιοποίησαν την ευκαιρία της επίσκεψης των υπουργών πιστεύοντας ότι θα πιέσουν ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα της Καβάλας.

Η κα Νοτοπούλου από την πλευρά της, αναφορικά με το δύσκολο υπουργείο που έχει αναλάβει, δήλωσε ότι τα ζητήματα της Μακεδονίας και της Θράκης είναι γνωστά και πώς έχουν μπροστά τους πολλή δουλειά για να κάνουν, στη συνέχεια των δράσεων του υπουργείου των προηγούμενων ετών. Όπως τόνισε την Παρασκευή επισκέφθηκε για τρίτη φορά την Καβάλα μέσα στο 2018, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημερομηνία ορόσημο για το Επιμελητήριο Καβάλας και την ετήσια Έκθεσή του με τα ζητήματα της πόλης της Καβάλας να προχωράνε για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση του λιμανιού. Υπενθύμισε, ακόμη, ότι με το νέο νομικό πλαίσιο ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του υδατοδρομίου όπως και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, γεγονότα που θα καθορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής τα επόμενα χρόνια και φυσικά όλα αυτά αφορούν και την Καβάλα. Καταληκτικά ανέφερε ότι καταστρώνουν το σχέδιο της επόμενης μέρας για την ανάπτυξη στη μετά των μνημονίων εποχή.

Δηλώσεις του Στάθη Γιαννακίδη

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας από την εποχή των μνημονίων, η κυβέρνηση έχει μπροστά της όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία να προχωρήσει συντεταγμένα στην υλοποίηση του παραγωγικού σχεδίου, ουσιαστικά για την επόμενη δεκαετία. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε από τα περιφερειακά συνέδρια της κυβέρνησης όπου της δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς προκειμένου να χαράξει ένα σχέδιο για όλες τις περιφέρειες, ιδιαίτερα γι’ αυτήν της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης η οποία διαθέτει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, έναν ιδιαίτερο πλούτο που οφείλουν να αξιοποιήσουν και να δουλέψουν όλοι μαζί για να ετοιμάσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με...

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής...

Ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου...

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ζητούν ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης σχολικών τμημάτων

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων...

Η καταστροφή δεν έχει σταματημό… (του Γρηγόρη Αποστολίδη)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ...

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» επιστρέφει με απίθανες εκπλήξεις!

Τι πρέπει να γνωρίζουν φέτος, όλοι όσοι επισκεφτούν την...

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,...