Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα έχει μπει στο στόχαστρο των εταίρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για διαφορετικούς λόγους όμως. Ο πρώτος εταίρος το βλέπει ως κέντρο… αποκατάστασης προσφύγων και ο δεύτερος εξετάζει τις προοπτικές… αξιοποίησής του.

Έτσι, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκε δύο επισκέψεις. Μία από τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συζήτησε με την διοίκηση την περίπτωση δημιουργίας προσφυγικού καταυλισμού μέσα στο αεροδρόμιο.

Η δεύτερη επίσκεψη έγινε από αντιπροσωπεία τοπικών στελεχών των ΑΝΕΛ, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Τα στελέχη των ΑΝΕΛ συνοδευόταν από τους ιδιοκτήτες της αεροπορικής εταιρίας Egnatia Aviation, η οποία εδώ και χρόνια ενδιαφέρεται να λειτουργήσει σχολή εκπαίδευσης πιλότων στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Ωστόσο πριν δύο χρόνια είχε ανακινηθεί θέμα ενοικίασης του αεροδρομίου, αλλά το ΓΕΑ αντέδρασε και η υπόθεση δεν προχώρησε. Το ερώτημα είναι από πού πηγάζει το ενδιαφέρον των ΑΝΕΛ για την συγκεκριμένη εταιρία και πως θα γίνει η ενοικίαση χώρου του αεροδρομίου χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός.

Τέλος και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μέσα στο αεροδρόμιο διαμένει προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Μπορεί να συνυπάρξει με καταυλισμό προσφύγων ή με σχολή εκπαίδευσης πιλότων;

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις