Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Γυναίκες του camp Ασημακόπουλου καθάρισαν την ακτή Περιγιαλίου

Ημέρα:

spot_img

Το πρωί της Τετάρτης οι φιλοξενούμενες γυναίκες της δομής Ασημακόπουλου, μετά από πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθάρισαν την ακτή του Περιγιαλίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των ακτών.

Η κ. Κατερίνα Κακιλή, εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε δηλώσεις της ανάφερε τα εξής:

«Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η ημέρα καθαρισμού των ακτών και των θαλασσών. Με αφορμή τη παγκόσμια αυτή η μέρα και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε για την ευαισθητοποίηση των διαμενόντων στην δομή της Καβάλας, αποφασίσαμε  και τους παρακινήσαμε  να  έρθουμε να καθαρίσουμε του Περιγιαλίου.  Είναι η ακτή στην οποία κάνουνε μπάνιο, ακριβώς απέναντι στην περιοχή στην οποία κινούνται οι διαμένοντες στην δομή. Είμαστε χαρούμενοι γιατί αρκετοί άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό σε γυναίκες που πήραν σακούλες μάσκες και γάντια και άρχισαν να καθαρίζουν την ακτή. Πιστεύουμε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με δική μας πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας που είπε πως θα συνδράμει σε ότι χρειαστούμε. Σε όλες τις δομές υπάρχει αυτό το κλίμα συνεργασίας και το  πνεύμα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων που μένουν σ αυτές. Νομίζω ότι υπάρχουν και στην  Ελλάδα υπάρχουν δομές που κάνουν πολύ αξιόλογη δουλειά και παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες. Εμείς  θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί θέλουμε να είναι αρμονική η συμβίωση των ανθρώπων που ζουν στην δομή με τους καβαλιώτες και όλη την τοπική κοινωνία».

 Κ. Σταυρίδης «Θα συνεργαστούμε για να έχουμε μια αρμονική συμβίωση στον τόπο μας»

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης, είπε ότι «ο Δήμος συνδράμει  στην προσπάθεια με οποιοδήποτε μέσον μπορεί να τους διαθέσει και πρέπει αυτή την κίνηση να την δούμε θετικά και να καλέσουμε και άλλους συνδημότες μας να πάρουν την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των ακτών, γιατί είναι οι ακτές στις οποίες ζούμε, όπως και οι φιλοξενούμενοι στην δομή. Ο Δήμος θα στηρίξει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία  που μακάρι να επεκταθεί  και να μπορούμε να κάνουμε και άλλες τέτοιες ενέργειες στον Δήμο μας που είναι απαραίτητες.  Αυτούς τους ανθρώπους που φιλοξενούμε εδώ είτε θέλουμε είτε όχι, πρέπει κάποια στιγμή να προσφέρουν στον Δήμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Άρα με κάποια καλή συνεργασία μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα στην πόλη μας και σε μία ακτή που χρησιμοποιείται και από τους φιλοξενούμενους. Από δω και πέρα θα προχωρήσουμε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες  και θα συνεργαστούμε για να έχουμε μια αρμονική συμβίωση στον τόπο μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...