Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της Βενιζέλου

Ημέρα:

spot_img

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες επί της οδού Βενιζέλου, οι οποίες άρχισαν πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Ήδη τα συνεργεία έχουν φτάσει στη συμβολή της Βενιζέλου με την οδό Βότση, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας, Παναγιώτη Πατέλη, έως το τέλος του μήνα, τα συνεργεία θα έχουν φτάσει μέχρι και την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή.

Όπως τόνισε ο κ. Πατέλης, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των πεζοδρομίων μέχρι και την Βότση, έχουν ήδη γίνει οι υποδομές των καλωδίων μέχρι την ανώνυμη οδό, μετά το πάρκινγκ του Αϊ Γιάννη, από το Φάληρο προς το κέντρο, ενώ μέχρι και τη Βελισαρίου έχουν τοποθετηθεί τα κράσπεδα και κάποια πρόσθετα φρεάτια για την συγκέντρωση των ομβρίων, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις πλημμύρες. Από Δεύτερα δε αναμένονται και σωλήνες που θα αφορούν κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και το δίκτυο των ομβρίων. «Μέχρι στιγμής οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλης.

«Στόχος μας να τελειώσουμε το έργο μέχρι τις 31 Μαΐου»

Να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρώνονται τα κράσπεδα, ένα δεύτερο συνεργείο θα στρώνει, σε πρώτη φάση, το μπετόν κι ακολούθως ένα τρίτο θα προχωρήσει στις στρώσεις των υλικών, δηλαδή κυβόλιθους, μάρμαρα κλπ. Παράλληλα πραγματοποιούνται και τα έργα από τη Δ.Ε.Η. και τον Ο.Τ.Ε., ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Πατέλη, πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νότιο πεζοδρόμιο, το πλάτος του οποίου αυξάνεται κατά 60 περίπου εκατοστά και στη συνέχεια θα αρχίσουν τα έργα για το βόρειο πεζοδρόμιο, το οποίο θα μεγαλώσει περίπου κατά τρία μέτρα. Όταν θα αρχίσουν οι εργασίες στο βόρειο πεζοδρόμιο, επειδή ο δρόμος θα μικρύνει σημαντικά, για κάποιες ώρες η Βενιζέλου θα κλείνει εξολοκλήρου. Όπως είπε ο κ. Πατέλης μέχρι στιγμής υπάρχει προσαρμογή και δεν παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. Κάποια παράπονα υπάρχουν από τους καταστηματάρχες, ωστόσο έχουν ήδη γίνει στρώσεις με 3Α για να έχουν πρόσβαση στα καταστήματά τους. «Όταν τελειώσει το έργο, με την προσθήκη φωτισμού, τα παγκάκια και το πράσινο, θα είναι ο πιο όμορφος δρόμος της Καβάλας.

Στόχος μας είναι να τελειώσουμε μέχρι τις 31 Μαϊου. Το προσπαθούμε, αλλά θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε μέχρι τότε», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πατέλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...