Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της Βενιζέλου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Με ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες επί της οδού Βενιζέλου, οι οποίες άρχισαν πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Ήδη τα συνεργεία έχουν φτάσει στη συμβολή της Βενιζέλου με την οδό Βότση, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας, Παναγιώτη Πατέλη, έως το τέλος του μήνα, τα συνεργεία θα έχουν φτάσει μέχρι και την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή.

Όπως τόνισε ο κ. Πατέλης, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των πεζοδρομίων μέχρι και την Βότση, έχουν ήδη γίνει οι υποδομές των καλωδίων μέχρι την ανώνυμη οδό, μετά το πάρκινγκ του Αϊ Γιάννη, από το Φάληρο προς το κέντρο, ενώ μέχρι και τη Βελισαρίου έχουν τοποθετηθεί τα κράσπεδα και κάποια πρόσθετα φρεάτια για την συγκέντρωση των ομβρίων, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις πλημμύρες. Από Δεύτερα δε αναμένονται και σωλήνες που θα αφορούν κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και το δίκτυο των ομβρίων. «Μέχρι στιγμής οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλης.

«Στόχος μας να τελειώσουμε το έργο μέχρι τις 31 Μαΐου»

Να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρώνονται τα κράσπεδα, ένα δεύτερο συνεργείο θα στρώνει, σε πρώτη φάση, το μπετόν κι ακολούθως ένα τρίτο θα προχωρήσει στις στρώσεις των υλικών, δηλαδή κυβόλιθους, μάρμαρα κλπ. Παράλληλα πραγματοποιούνται και τα έργα από τη Δ.Ε.Η. και τον Ο.Τ.Ε., ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Πατέλη, πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νότιο πεζοδρόμιο, το πλάτος του οποίου αυξάνεται κατά 60 περίπου εκατοστά και στη συνέχεια θα αρχίσουν τα έργα για το βόρειο πεζοδρόμιο, το οποίο θα μεγαλώσει περίπου κατά τρία μέτρα. Όταν θα αρχίσουν οι εργασίες στο βόρειο πεζοδρόμιο, επειδή ο δρόμος θα μικρύνει σημαντικά, για κάποιες ώρες η Βενιζέλου θα κλείνει εξολοκλήρου. Όπως είπε ο κ. Πατέλης μέχρι στιγμής υπάρχει προσαρμογή και δεν παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. Κάποια παράπονα υπάρχουν από τους καταστηματάρχες, ωστόσο έχουν ήδη γίνει στρώσεις με 3Α για να έχουν πρόσβαση στα καταστήματά τους. «Όταν τελειώσει το έργο, με την προσθήκη φωτισμού, τα παγκάκια και το πράσινο, θα είναι ο πιο όμορφος δρόμος της Καβάλας.

Στόχος μας είναι να τελειώσουμε μέχρι τις 31 Μαϊου. Το προσπαθούμε, αλλά θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε μέχρι τότε», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Πατέλης.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις