Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μήνας καταιγίδων και πολλών κεραυνών ο Ιούνιος

Ημέρα:

Ως μήνα των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και των πολλών κεραυνών, χαρακτήρισε τον Ιούνιο, με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Όπως ανέφερε, το χαρακτηριστικό των φαινομένων που σημειώνονται κατά τον τρέχοντα μήνα, είναι ότι οργανώνονται συστήματα από το πουθενά και εκδηλώνονται καταιγίδες με κύριο …συστατικό τους κεραυνούς.

«Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι, όλοι οι πολίτες αυτόν τον μήνα να προσέχουμε και να μην είμαστε εκτεθειμένοι ειδικά όταν έχουμε πτώση κεραυνών – Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας…»

«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες το είδαμε αυτό να συμβαίνει σε δυο περιστατικά, με λεωφορείο που χτυπήθηκε από κεραυνό στον Έβρο, αλλά και τον μοτοσικλετιστή που έχασε τη ζωή του στην Εγνατία. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι όλοι οι πολίτες αυτόν τον μήνα, που είναι ο μήνας των καταιγίδων και των έντονων φαινομένων. Να προσέχουμε και να μην είμαστε εκτεθειμένοι όταν εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα, ειδικά όταν έχουμε πτώση κεραυνών. Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Δεν πρέπει να υποτιμούμε σε καμιά περίπτωση τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σ. Κιβράκης.

Στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από κεραυνούς

«Κάθε χρόνο, δυστυχώς, χάνουμε συνανθρώπους μας, κυρίως κτηνοτρόφους, αλλά και ζωικό κεφάλαιο από τέτοια φαινόμενα. Καλό είναι να μην είμαστε εκτεθειμένοι κάτω από δέντρα και μεταλλικούς στύλους ή να σταματάμε, αν μπορούμε, σε ασφαλές σημείο όταν οδηγάμε και σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από κεραυνούς», συμπλήρωσε σχετικά ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Αστάθεια αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στην Π.Ε. Καβάλας

Παράλληλα, ο Σταύρος Κιβράκης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα συστήματα πολλές φορές «δίνουν» και ισχυρές χαλαζοπτώσεις, που δεν μπορούν καν να προβλεφθούν!

«Για παράδειγμα στα δελτία καιρού και στους τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς δεν προβλεπόταν το απόγευμα της Δευτέρας (4/6) καταιγίδα, όμως είχαμε τελικά ένα φαινόμενο που κάλυψε μεγάλο μέρος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με μεγάλη ένταση», σημείωσε σχετικά ο κ. Κιβράκης.

Τέλος, για την άνοδο της θερμοκρασίας το επόμενο διάστημα κι αν αυτή θα επηρεάσει την περιοχή μας, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η αστάθεια και τις επόμενες ημέρες, ενώ όντως θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...