Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

«Κατασκήνωσαν» στην παραλία της Καβάλας οι πρόσφυγες

Ακολούθησε μας

spot_img

Στην παραλία της Καβάλας, απέναντι από το υπεραστικό ΚΤΕΛ παραμένουν οι 300 περίπου πρόσφυγες, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί από το Κλειστό Κολυμβητήριο και κατευθύνθηκαν πεζή στο κέντρο της πόλης.

Στόχος τους είναι να μεταβούν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη και από εκεί Ειδομένη. Δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας τους σταμάτησαν στην παραλία πριν το ΚΤΕΛ και τους ζήτησαν να περιμένουν εκεί για να τους παραλάβουν λεωφορεία που έφτασαν στο σημείο. Οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν, θεωρώντας πως θα  επιστρέψουν πίσω στο Κλειστό Κολυμβητήριο και «κατασκήνωσαν» στην παραλία της πόλης. Κάποιοι εξ αυτών ωστόσο επιβιβάστηκαν σε ταξί και αναχώρησαν προς την Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι άλλοι ξεκίνησαν με τα πόδια την μακρά πορεία προς τα σύνορα.

Στο μεταξύ τους προτάθηκε να μεταφερθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη, αλλά και πάλι αρνήθηκαν, ζητώντας επίμονα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Σε κάποιους από τους πρόσφυγες χρειάστηκε να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στον χώρο συγκέντρωσης των προσφύγων, παρέλαβαν κάποια άτομα. Και πάλι όμως δημιουργήθηκαν προβλήματα, αφού κάποιοι από τους ασθενείς ζήτησαν να επιστρέψουν πίσω όταν έμαθαν πως θα χρειαστεί να νοσηλευτούν τουλάχιστον μία μέρα στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία παραμένει μέχρι στιγμής ήρεμη.

Στον προαύλιο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας παραμένουν άλλες ομάδες προσφύγων.

Το Σάββατο εξάλλου αναμένεται να φτάσουν στην Καβάλα με το πλοίο της γραμμής άλλοι 560 πρόσφυγες προερχόμενοι από την Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται διαβουλεύσεις, το πλοίο να μην αποπλεύσει από την Χίο, ώστε να μην προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες στην Καβάλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα