Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Και οι αστυνομικοί μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων

Ημέρα:

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουμε. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε μέχρι να γίνει κατανοητό, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ψηφιστεί», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, σχετικά με το ασφαλιστικό. 

Χθες το πρωί ένστολοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για το ασφαλιστικό νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ απωθήθηκαν από συναδέλφους τους, της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου, στο απέναντι πεζοδρόμιο.
«Κρύψαμε μικρά πλακάτ μέσα από τις στολές μας, για να κάνουμε διαμαρτυρία έξω από το Μαξίμου. Ένα από αυτά έγραφε: «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;». Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η ελληνική αστυνομία είναι κομμάτι από το λαό και θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό» σημείωσε, μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Εξάλλου χθες το απόγευμα τα συνδικαλιστικά σωματεία των σωμάτων ασφαλείας πραγματοποίησαν κινητοποίηση για το ασφαλιστικό μπροστά από την Παλαιά Βουλή.

 

«Ταφόπλακα για θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις το νέο ασφαλιστικό»

 

«Μπαίνουμε κι εμείς στο χορό των κινητοποιήσεων, όπως και οι υπόλοιποι επαγγελματικοί κλάδοι την Πέμπτη, οι οποίοι έδωσαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το φορολογικό και το ασφαλιστικό δεν πρέπει να περάσουν, διότι αποτελούν ταφόπλακα για θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν κερδηθεί εδώ και χρόνια με αγώνες. Αυτά δεν μπορούν σε μια νύχτα να χαριστούν είτε στην κυβέρνηση, είτε στην τρόικα και να υποστούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις στις ασφαλιστικές μας εισφορές. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων κι από κοινού θεωρούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος.

 

«Μας βάζουν στο ίδιο καζάνι μ’ άλλα ελλειμματικά ταμεία…»

 

«Στη συνάντηση που είχαμε πριν από λίγες ημέρες με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να μας δώσει μια εικόνα για τον κλάδο μας, το σημαντικότερο που προέκυψε είναι ότι θέλει να μας εξισώσει μ’ όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους ως προς τις εισφορές, αλλά και ως προς τις μειώσεις που θα υπάρξουν στο μέλλον στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ο κλάδος μας διαθέτει ένα εύρωστο ταμείο, το οποίο δεν είναι ελλειματικό. Δεν θέλουμε την εύνοια κανενός, αλλά δικαιοσύνη. Δυστυχώς, μας βάζουν στο ίδιο καζάνι μ’ άλλα ελλειμματικά ταμεία, με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρό θέμα και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα να μπαίνουμε σ’ ένα μεγαλύτερο και ελλειμματικό ταμείο, κάτι που θ’ έχει συνέπειες στο εφάπαξ και στις συντάξεις μας», συμπλήρωσε καταληκτικά ο Νίκος Ίμβρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...