Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Θ. Μαρκόπουλος: «Με ανησυχεί όταν το αυτονόητο παρουσιάζεται σαν επιτυχία»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Το αυτονόητο παρουσιάζεται σαν επιτυχία», δηλώνει χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο», ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», Θόδωρος Μαρκόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που παρουσιάζει το έργο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Κάθε διοίκηση κάνει σίγουρα ένα έργο. Το θέμα είναι όμως αν το έργο που παράγεται είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες», επισημαίνει σχετικά στις δηλώσεις του ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Πολλά από τα έργα δεν τα ξεκίνησα εγώ. Πάντα όμως έλεγα ποιος ξεκίνησε ένα έργο, ποιος το ενέταξε στα αντίστοιχα προγράμματα κλπ.»

«Εγώ όταν ανέλαβα τη διοίκηση της Αντιπεριφέρειας το 2015 έθεσα προτεραιότητες. Αυτές ήταν να ολοκληρώσω τα τρία μεγάλα έργα στο λιμάνι της Καβάλας, κάτι που έγινε. Θεώρησα καλό να λύσω ένα έργο που για μια απαλλοτρίωση δεν τελείωνε από τον καιρό της τότε νομαρχίας. Μιλάω για την παράκαμψη Ελαιοχωρίου. Πίεσα και το ολοκλήρωσα. Επίσης πίεσα και ολοκλήρωσα το αρδευτικό της Δυτικής Πεδιάδας του Νέστου, εξασφάλισα πόρους για να γίνουν δασοτεχνικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Θάσο, έγινε και πάλι λίμνη η λίμνη των Μαριών και γενικότερα κάθε φορά επέλεγα έργα που ήταν ευρύτερης σημασίας, όπως η Ιχθυόσκαλα και ο δρόμος προς το Παγγαίο. Πολλά από τα έργα δεν τα ξεκίνησα εγώ. Πάντα όμως έλεγα ποιος ξεκίνησε ένα έργο, ποιος το ενέταξε στα αντίστοιχα προγράμματα κλπ.», σημειώνει ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Με ανησυχεί πολύ η κατάσταση όταν βλέπω το αυτονόητο να παρουσιάζεται σαν επιτυχία…»

«Εκείνο το οποίο, δυστυχώς, γίνεται σήμερα και με ανησυχεί, είναι όχι για το ποιος ασκεί τη διοίκηση, αλλά για το αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή μας. Βλέπω να υπάρχει μπροστά μας μια λογική, στην οποία το αυτονόητο παρουσιάζεται σαν επιτυχία! Δηλαδή η συντήρηση των δρόμων είναι κάτι το αυτονόητο και γίνεται κάθε χρόνο από όλους τους αντιπεριφερειάρχες ή παλιότερα τους νομάρχες, γίνονται διαγραμμίσεις, αλλάζουν λάμπες και στηθαία. Αυτά συμβαίνουν κι είναι αυτονόητα. Κάθε χρόνο υπάρχει ένας εργολάβος για τον αποχιονισμό, για τον καθαρισμό στα ρέματα κλπ, όταν αυτή η αρμοδιότητα πέρασε στην Αντιπεριφέρεια. Με ανησυχεί λοιπόν πολύ η κατάσταση όταν βλέπω το αυτονόητο να παρουσιάζεται σαν επιτυχία. Με θλίβει το γεγονός ότι πολλές φορές αποσιωπάται η συμμετοχή ανθρώπων που οδήγησαν στο να μπορέσουν να φτάσουν τα πράγματα στο σημείο που βρίσκονται τώρα. Εκείνο το οποίο πρέπει να δούμε στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου είναι θέματα ουσίας κι όχι η προβολή του αυτονόητου. Νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί με βάση τα αποτελέσματα που έχει καταφέρει κι όχι με βάση την αυτοπροβολή που εξασφαλίζει ο ίδιος για τον εαυτό του», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κώστα Αντωνιάδη.

spot_img

Διαφημίσεις