Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Θ. Μαρκόπουλος: Θέμα των υπηρεσιών αν σταματήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο λιπασμάτων

Ημέρα:

spot_img

Δηλώσεις για το θέμα της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που έκρινε θετικά την προσφυγή 101 απολυμένων εργαζομένων του εργοστασίου λιπασμάτων και ακύρωσε την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της από την ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ. στην «Λιπάσματα Ν. Καρβάλης», έκανε την Πέμπτη (4/5) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Εξ αρχής είπα ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό συνεχίζεται να περιγράφεται ως αμεροληψία της διοίκησης και νομίζω ότι για ένα έντονο ζήτημα μέσα στην πόλη, που ακουμπά πολλές οικογένειες και από τις δύο πλευρές, είναι υποχρέωση μας να τηρούμε τη νομοθεσία. Θεωρώ ότι η απόφαση που πήραμε ως περιφερειακή ενότητα με βάση την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου ήταν σωστή. Η προσέγγιση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι διαφορετική και την ακύρωσε. Θα διευκρινίσουμε τις διαδικασίες και στη συνέχεια θα τις δρομολογήσουμε, όσον αφορά την απόφαση της Αποκεντρωμένης», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Είναι δύσκολο να προσπαθείς να ασκείς διοίκηση και να νιώθεις μια σειρά εξωγενών πιέσεων…

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για να ληφθεί αυτή η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Δε θα ήθελα να μπω σε καμιά τέτοια συζήτηση». Αναφορικά με το σχόλιο Νεφελούδη περί ιστορικής απόφασης και τις αιχμές για τοπικούς πολιτευτές που διόριζαν κόσμο στο εργοστάσιο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημείωσε: «Βρείτε τους πολιτευτές και ρωτήστε τους, ώστε να δώσουν εκείνοι τις απαντήσεις. Υπάρχει ένα επιπλέον θέμα. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να ασκείς διοίκηση και να νιώθεις μια σειρά εξωγενών πιέσεων, οι οποίες να προσπαθούν να κατευθύνουν τη συζήτηση πέρα απ’ αυτό που θα κρίνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Δεν αναφέρομαι κάπου ονομαστικά, αλλά είναι δύσκολο να υπάρχουν τέτοιου είδους πιέσεις».

Το αν θα σταματήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο είναι κάτι που θα το δουν οι υπηρεσίες

Ερωτηθείς από τον ”Ενήμερο” και το Kavala Web News για το τι σημαίνει πρακτικά η απόφαση της Αποκεντρωμένης για την εταιρεία, αλλά κι αν η ακύρωση της μεταβίβασης της αδειοδότησης σημαίνει και λουκέτο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, απάντησε: «Ακόμη δεν μας έχει επιδοθεί επισήμως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σχετικά με την άδεια και το εργοστάσιο. Οι υπηρεσίες προετοιμάζονται, ώστε να δούμε τι δέον γενέσθαι. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν έχουμε καμιά προηγούμενη περίπτωση, που οι υπάλληλοι να γνωρίζουν τη διαδικασία και πως θα τη διαχειριστούν. Το αν θα σταματήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο, είναι κάτι που θα το δουν οι υπηρεσίες. Αν η ακύρωση της αδειοδότησης προβλέπει την παύση της λειτουργίας, τότε οπωσδήποτε θα προχωρήσουμε σε αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...

Διακρίσεις μαθητών από την Καβάλα σε Φεστιβάλ ρομποτικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στη Ξάνθη στους...

Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ στο ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας

Από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...