Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Η «Αποστολή «Διαβήτης» στην Καβάλα με «αρχηγό» την Ανθή Καραγιάννη

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα ταξίδεψε η Αποστολή «Διαβήτης» με «αρχηγό Αποστολής» την παραολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου, στους αγώνες δρόμων ταχύτητας και στο άλμα εις μήκος, Ανθή Καραγιάννη. Η Καβαλιώτισσα αθλήτρια επισκέφθηκε το 10ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στηρίζοντας την ενημέρωση των παιδιών για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής και τον ρόλο που παίζουν στην πρόληψη του Διαβήτη.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης «Αποστολή ‘Διαβήτης’. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!» που θα επισκεφθεί 10 πόλεις της Ελλάδας και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN.

Η ενημέρωση για την πρόληψη και διαχείριση του Διαβήτη αποτελεί πρωταρχικό στόχο της επιστημονικής κοινότητας, καθώς σήμερα λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας μετρώντας περίπου 1.200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 350.000.000 παγκοσμίως, με το 90% να υποφέρει από Διαβήτη Τύπου 2. Ο Διαβήτης Τύπου 2 είναι συχνότερος στις ανεπτυγμένες χώρες καθώς συνδέεται άμεσα με τον «δυτικό τρόπο ζωής» δηλαδή την έλλειψη άσκησης, την καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή, ενώ αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.

Η Ανθή Καραγιάννη προσκάλεσε τα παιδιά να γίνουν μέλη της Ομάδας «Διαβήτης» και να φροντίζουν την υγεία τους μέσω της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό και προσέχοντας την διατροφή τους. Η Ανθή Καραγιάννη παρέδωσε στα παιδιά αθλητικό εξοπλισμό που ζητήθηκε από το σχολείο, όπως χρονόμετρα, ακόντια και δίσκους ρίψεων (αφρώδη), μπαστούνια και μπαλάκια χόκεϋ, χαμηλά πλαστικά εμπόδια στίβου, λάστιχα  γυμναστικής με λαβές  αερόμπικ, κ.α. ενώ συζήτησε με τα παιδιά για τα οφέλη που έχει για την υγεία η συστηματική άσκηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο αθλητισμός πρέπει να είναι μια στάση ζωής για μικρούς και μεγάλους, αφού μόνο να κερδίσουμε έχουμε αν βάλουμε τη συστηματική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή στη ζωή μας. Αν κερδίσουμε την παχυσαρκία, όπως συμβουλεύουν οι γιατροί, που προκαλείται από την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή, τότε έχουμε προσφέρει ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως ο Διαβήτης».

Παράλληλα και με στόχο να ενισχυθεί η κατανόηση των παιδιών για τη σημασία της διατήρησης του φυσιολογικού βάρους, μέσω της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής για τη διαχείριση του Διαβήτη, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Αποστολή ‘Διαβήτης’», πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ανακαλύπτω τους θησαυρούς της καλής υγείας. Άσκηση και υγιεινή διατροφή», ειδικά σχεδιασμένο από τους Playroom, με την επιστημονική αρωγή της ΕΔΕ. Μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι, τα παιδιά έμαθαν πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, πως εμφανίζεται ο Διαβήτης και με ποιους τρόπους μπορούμε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με την διατροφή και την έλλειψη άσκησης. Τα παιδιά ως Ομάδα, με τις πληροφορίες που συνέλεξαν, φιλοτέχνησαν τον δικό τους υγιή ανθρώπινο οργανισμό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...