Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ζήτησαν σαφές επενδυτικό πλάνο για τα Λουτρά των Ελευθερών από τον ανάδοχο

Ημέρα:

Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις προθέσεις του μέχρι και το Πάσχα, ζήτησαν από τον ανάδοχο των Λουτρών Ελευθερών, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξη», Χρήστος Γάκης, στην συνάντηση που είχαν μαζί του το μεσημέρι της Δευτέρας στο διοικητήριο.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον ανάδοχο που εκμισθώνει τα Λουτρά Ελευθερών, στην διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πορεία του έργου. Ζητήσαμε να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του, το οποίο να δημοσιοποιήσουμε, ώστε βάσει αυτού να κινηθούμε από εδώ και πέρα. Ο ανάδοχος μας είπε ότι το εξετάζει, αλλά και ότι υπάρχουν κάποιες παράμετροι που λειτουργούν ανασταλτικά στην πορεία διαμόρφωσης αυτού του χρονοδιαγράμματος. Το βασικότερο είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ασάφεια όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία δεν ξέρουμε αν είναι ή όχι διαθέσιμα για τέτοιες μεγάλες επενδύσεις. Υπάρχει όμως η βούλησή του να προχωρήσει η επένδυση», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μαρκόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση.

Τελευταία προθεσμία πριν από το Πάσχα – Η «μπάλα» βρίσκεται στην άλλη πλευρά

 «Του εξηγήσαμε ότι θα πρέπει, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά το επιχειρείν στην Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή και τις οποίες κατανοούμε, πριν από το Πάσχα κι αυτή είναι η τελευταία προθεσμία, να έχουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Εμείς από την πλευρά μας, όσον αφορά τα αδειοδοτικά πλαίσια τα έχουμε ολοκληρώσει όλα κι από εδώ και πέρα η «μπάλα» βρίσκεται στην άλλη πλευρά, από την οποία περιμένουμε μια άμεση απάντηση κι ευελπιστούμε σε αυτήν παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στα μισά η επένδυση – Αναγκαίο το να μπει σε μια νέα βάση η σύμβαση

 Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος να μείνει η επένδυση στα μισά, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος απάντησε: «Να μείνει η επένδυση στα μισά δεν υπάρχει περίπτωση.  Εκείνο όμως που θα μπορούσε να τεθεί ως ερώτημα είναι το αν θα συνεχιστεί η υφιστάμενη σύμβαση. Εγώ τιμώ μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν χρόνια, παρά τα λάθη και τις ατέλειες τις οποίες έχει, με δεδομένο ότι ο ανάδοχος εκμισθώνει το χώρο και καταβάλλει τα μισθώματα επί χρόνια. Η βούληση της περιφέρειας είναι να πραγματοποιηθεί η επένδυση. Υπάρχει η αναγκαιότητα και λόγω προθεσμιών και για λόγους ουσίας η σύμβαση που έγινε να μπει σε μια νέα βάση με διορθώσεις και αλλαγές για να μπορεί να χρησιμεύσει, γιατί από τότε που έγινε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Οπωσδήποτε θα πρέπει να δούμε και το θέμα των ρητρών, γιατί σε αυτό δεν είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο».

«Ξεμπλοκάραμε, όταν αναλάβαμε, τα μεγαλύτερα γραφειοκρατικά προβλήματα»

 Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξη», Χρήστος Γάκης, στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα επισήμανε: «Ρήτρες στην σύμβαση μισθώσεως που έχει υπογραφεί υπήρχαν σχετικά με την τήρηση του πότε θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η επένδυση και κάποιες ρήτρες αποζημιώσεως στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η επένδυση στο ακίνητο. Αναφορικά με τη χρονική ρήτρα αυτό που προβλεπόταν ήταν ότι εφόσον ήταν εντός τετραετίας να ξεκινήσει η διαδικασία, αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά κολλήματα. Κάτι που αντιμετωπίστηκε από εμάς όταν αναλάβαμε, καθώς ξεμπλοκάραμε τα μεγαλύτερα γραφειοκρατικά προβλήματα, που ήταν στην ουσία ο λόγος για τον οποίο δεν γινόταν η επένδυση. Έχοντας αυτή τη δικλείδα ασφαλείας ο επενδυτής δεν μπορούμε να πούμε εμείς σήμερα ότι δεν τήρησε επακριβώς το χρονοδιάγραμμα. Για αυτό και συζητήσαμε να γίνουν τροποποιήσεις στις συμβάσεις, ώστε οι όροι αυτοί να ξεκαθαρίσουν, να είναι κατανοητοί από όλους, ώστε αν θα γίνει παραβίαση των όρων από εδώ και πέρα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νομικά εργαλεία από την περιφέρεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας».

Δέσμευση του επενδυτή για απαντήσεις στις αρχές Απριλίου

«Αναφορικά με την ίδια την επένδυση, δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις από όταν αναλάβαμε εμείς, με τα capital controls και όλα τα υπόλοιπα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, γεγονός που ανάγκασε και τον ίδιο τον επενδυτή να πάει πιο πίσω, λόγω των επικρατουσών συγκυριών. Και ο ίδιος προσπαθεί να εξασφαλίσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να αρχίσει την επένδυση. Μας είπε ότι όντως μέχρι τις αρχές Απριλίου θα έχει πλήρες χρονοδιάγραμμα και άποψη για όλα αυτά τα ζητήματα και θα μας τα παρουσιάσει», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...