Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ενεργές παραμένουν οι εστίες φωτιάς σε Καλλιράχη και Μαριές

Ημέρα:

Ενεργές εστίες φωτιάς σε Καλλιράχη και Μαριές αντιμετωπίζουν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Θάσου, ενώ ήδη από το πρωί της Τετάρτης (14/9) το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι οι πυρκαγιές στο νησί έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

«Βρισκόμαστε στη φάση του ελέγχου, αλλά και σε αυτή που λέει ότι η χαλάρωση είναι πιο επικίνδυνη από τη φωτιά. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου. Με αμείωτη ένταση πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, όχι μόνο περιορισμού και ελέγχου, αλλά και πλήρους κατάσβεσης κι αυτό είναι θέμα των επόμενων 24ωρων», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Υπάρχουν εστίες που δεν πρέπει να υποτιμηθούν – Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο νησί»

Στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνεχίζουν να συνδράμουν και εναέρια μέσα πραγματοποιώντας διαρκώς ρίψεις νερού, ακόμη και σε περιοχές όπου η κατάσταση τέθηκε νωρίτερα υπό έλεγχο, όπως στο Ραχώνι.

«Δεν σημαίνει ότι ξεμπερδέψαμε, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στο έργο μας. Υπάρχουν εστίες με αναφλέξεις, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν εδώ. Αν χρειαστεί ενίσχυση των εναέριων μέσων θα το ζητήσω», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.

Άρχισε η διαδικασία αποτίμησης των καταστροφών σε πρωτογενή τομέα και κτήρια – Μηχανήματα από το Γ’ Σώμα Στρατού στη Θάσο για τον καθαρισμό των ρεμάτων

Όπως ανέφερε σχετικά ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ήδη άρχισε από την Τρίτη και συνεχίστηκε την Τετάρτη, η διαδικασία της αποτίμησης των καταστροφών του πρωτογενούς τομέα, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τους απεσταλμένους του ΕΛ.Γ.Α., όπως και με την υπηρεσία φυσικών καταστροφών για καταγραφή των καμένων κτηρίων.

«Ενώ ακόμη καπνίζουν τα μέτωπα έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων. Ξεκίνησε από το Γ’ Σώμα Στρατού δύναμη με χωματουργικά μηχανήματα, όχι για τη φωτιά, αλλά για να αρχίσει η αντιμετώπιση των πλημμυρών με καθαρισμό ρεμάτων αρχικά. Έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα που είναι… χθες», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...