Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ενεργές παραμένουν οι εστίες φωτιάς σε Καλλιράχη και Μαριές

Ημέρα:

spot_img

Ενεργές εστίες φωτιάς σε Καλλιράχη και Μαριές αντιμετωπίζουν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Θάσου, ενώ ήδη από το πρωί της Τετάρτης (14/9) το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι οι πυρκαγιές στο νησί έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

«Βρισκόμαστε στη φάση του ελέγχου, αλλά και σε αυτή που λέει ότι η χαλάρωση είναι πιο επικίνδυνη από τη φωτιά. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου. Με αμείωτη ένταση πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, όχι μόνο περιορισμού και ελέγχου, αλλά και πλήρους κατάσβεσης κι αυτό είναι θέμα των επόμενων 24ωρων», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

«Υπάρχουν εστίες που δεν πρέπει να υποτιμηθούν – Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο νησί»

Στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνεχίζουν να συνδράμουν και εναέρια μέσα πραγματοποιώντας διαρκώς ρίψεις νερού, ακόμη και σε περιοχές όπου η κατάσταση τέθηκε νωρίτερα υπό έλεγχο, όπως στο Ραχώνι.

«Δεν σημαίνει ότι ξεμπερδέψαμε, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στο έργο μας. Υπάρχουν εστίες με αναφλέξεις, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν εδώ. Αν χρειαστεί ενίσχυση των εναέριων μέσων θα το ζητήσω», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.

Άρχισε η διαδικασία αποτίμησης των καταστροφών σε πρωτογενή τομέα και κτήρια – Μηχανήματα από το Γ’ Σώμα Στρατού στη Θάσο για τον καθαρισμό των ρεμάτων

Όπως ανέφερε σχετικά ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ήδη άρχισε από την Τρίτη και συνεχίστηκε την Τετάρτη, η διαδικασία της αποτίμησης των καταστροφών του πρωτογενούς τομέα, ενώ υπήρξε και συνάντηση με τους απεσταλμένους του ΕΛ.Γ.Α., όπως και με την υπηρεσία φυσικών καταστροφών για καταγραφή των καμένων κτηρίων.

«Ενώ ακόμη καπνίζουν τα μέτωπα έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων. Ξεκίνησε από το Γ’ Σώμα Στρατού δύναμη με χωματουργικά μηχανήματα, όχι για τη φωτιά, αλλά για να αρχίσει η αντιμετώπιση των πλημμυρών με καθαρισμό ρεμάτων αρχικά. Έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες, γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα που είναι… χθες», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...