Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εγκαινιάστηκε ο 2ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός του δήμου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου Καβάλας, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Εκάβης στα Καλαφατιά, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Προκόπιος.

Στην τελετή παρέστησαν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φίλιππος Φιλιππίδης, η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη», Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Νίκος Ξανθόπουλος, καθώς και πλήθους δημοτικών συμβούλων και γονέων, αλλά και του προσωπικού του σταθμού.

«Το προηγούμενο κτήριο τα είχε ”φάει τα ψωμιά” του. Είχε πολλά προβλήματα. Το συγκεκριμένο κτήριο σχεδιάστηκε επί δημαρχίας του κ. Εριφυλλίδη, οι κύριοι Χαραλαμπίδης και Ζησιάδης χρειάστηκαν πολύ χρόνο για τον σχεδιασμό του, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”. Στηρίξαμε τον κ. Σιμιτσή, ο οποίος σκεφτόταν να απεντάξει τον σταθμό. Άκουσε, σοφά σκεπτόμενος την αντιπολίτευση και είναι προς τιμήν του. Φαίνεται, όμως ότι το είχε η μοίρα να με περιμένει αυτός ο σταθμός και να τον εγκαινιάσω ως δήμαρχος. Συγχαρητήρια στην κ. Δρακονάκη για τη χρηστή διοίκηση σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό, που φροντίζει τα παιδιά του καβαλιώτικου λαού, σαν δικά του παιδιά», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, ενώ ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και την παράδοση ενός σύγχρονου κτηρίου μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

 

Ένα έργο που πέρασε από χίλια δυο βάσανα μέχρι να ολοκληρωθεί…

 

Από τη μεριά της η Ευαγγελία Δρακονάκη χαρακτήρισε ιδιαίτερη μέρα τη χθεσινή για την ίδια, μιας και στον σταθμό της Εκάβης εργαζόταν η μητέρα της ως βρεφονηπιοκόμος.

«Έγινε αγώνας δρόμου και σήμερα έχουμε την επίσημη πρεμιέρα, όμως μιλάμε για έναν σταθμό που δουλεύει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία, τους εργαζόμενους με πεντάμηνες συμβάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα το βοηθητικό κι εκπαιδευτικό προσωπικό, μιας και χωρίς αυτό θα μιλούσαμε ουσιαστικά για ένα απλό οικοδόμημα, ενώ τώρα έχουμε να κάνουμε με ένα μέρος, κυριολεκτικά ζεστή αγκαλιά για τα μικρά καβαλιωτάκια», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της.

«Είναι ένα έργο που πέρασε από χίλια δυο βάσανα, μέχρι να ολοκληρωθεί. Συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία, παρά τα χρηματοδοτικά προβλήματα. Μετά την απένταξη από το “ΘΗΣΕΑΣ” και την οικονομική κρίση, εντάχθηκε ο σταθμός στο Ε.Σ.Π.Α. και με πιο αυστηρά κριτήρια έγινε πιο όμορφος, με καλύτερους κανόνες λειτουργίας. Εκτός από τη διοίκηση, στυλοβάτες των σταθμών είναι το προσωπικό, κάτι που φαίνεται στον στολισμό του συγκεκριμένου κτηρίου και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Μακάρι να εκλείψουν και τα προβλήματα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, που πληρώνονται από τα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α.», υπογράμμισε τέλος ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...