Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Εγκαινιάστηκε ο 2ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός του δήμου Καβάλας

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του δήμου Καβάλας, ο οποίος βρίσκεται επί της οδού Εκάβης στα Καλαφατιά, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Προκόπιος.

    Στην τελετή παρέστησαν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φίλιππος Φιλιππίδης, η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη», Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Νίκος Ξανθόπουλος, καθώς και πλήθους δημοτικών συμβούλων και γονέων, αλλά και του προσωπικού του σταθμού.

    «Το προηγούμενο κτήριο τα είχε ”φάει τα ψωμιά” του. Είχε πολλά προβλήματα. Το συγκεκριμένο κτήριο σχεδιάστηκε επί δημαρχίας του κ. Εριφυλλίδη, οι κύριοι Χαραλαμπίδης και Ζησιάδης χρειάστηκαν πολύ χρόνο για τον σχεδιασμό του, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”. Στηρίξαμε τον κ. Σιμιτσή, ο οποίος σκεφτόταν να απεντάξει τον σταθμό. Άκουσε, σοφά σκεπτόμενος την αντιπολίτευση και είναι προς τιμήν του. Φαίνεται, όμως ότι το είχε η μοίρα να με περιμένει αυτός ο σταθμός και να τον εγκαινιάσω ως δήμαρχος. Συγχαρητήρια στην κ. Δρακονάκη για τη χρηστή διοίκηση σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό, που φροντίζει τα παιδιά του καβαλιώτικου λαού, σαν δικά του παιδιά», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, ενώ ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και την παράδοση ενός σύγχρονου κτηρίου μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

     

    Ένα έργο που πέρασε από χίλια δυο βάσανα μέχρι να ολοκληρωθεί…

     

    Από τη μεριά της η Ευαγγελία Δρακονάκη χαρακτήρισε ιδιαίτερη μέρα τη χθεσινή για την ίδια, μιας και στον σταθμό της Εκάβης εργαζόταν η μητέρα της ως βρεφονηπιοκόμος.

    «Έγινε αγώνας δρόμου και σήμερα έχουμε την επίσημη πρεμιέρα, όμως μιλάμε για έναν σταθμό που δουλεύει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία, τους εργαζόμενους με πεντάμηνες συμβάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα το βοηθητικό κι εκπαιδευτικό προσωπικό, μιας και χωρίς αυτό θα μιλούσαμε ουσιαστικά για ένα απλό οικοδόμημα, ενώ τώρα έχουμε να κάνουμε με ένα μέρος, κυριολεκτικά ζεστή αγκαλιά για τα μικρά καβαλιωτάκια», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της.

    «Είναι ένα έργο που πέρασε από χίλια δυο βάσανα, μέχρι να ολοκληρωθεί. Συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία, παρά τα χρηματοδοτικά προβλήματα. Μετά την απένταξη από το “ΘΗΣΕΑΣ” και την οικονομική κρίση, εντάχθηκε ο σταθμός στο Ε.Σ.Π.Α. και με πιο αυστηρά κριτήρια έγινε πιο όμορφος, με καλύτερους κανόνες λειτουργίας. Εκτός από τη διοίκηση, στυλοβάτες των σταθμών είναι το προσωπικό, κάτι που φαίνεται στον στολισμό του συγκεκριμένου κτηρίου και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Μακάρι να εκλείψουν και τα προβλήματα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, που πληρώνονται από τα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α.», υπογράμμισε τέλος ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Κάτι λίγο για τη βουλεύτρια «Ζωή… μας!»

    του Γιάννη Μόνιου Είναι οι φορές πολλές που παλιά διαβάσματά...

    Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ 2025

    Την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου έλαβε στην  συνεδρίαση της...

    Ομιλία με θέμα «Διατροφή, θετικότητα, αισιοδοξία, μυστικά ευζωίας»

    Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτική βιβλιοθήκης Καβάλας πραγματοποιήθηκε...

    Επιτυχημένη η πρώτη συμμετοχή της ΕΠΣΚ στο 1ο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Γυναικών

    Με αξιόλογες εντυπώσεις και ένα θετικό αποτέλεσμα κλείνει την...

    Πυροπροστασία οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων

    Σε εφαρμογή της υπ’αριθμ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ Β’...

    Κώστας Μορφίδης: Αναγκαιότητα συνεργασίας των προοδευτικών κομμάτων

    «Δεν πρέπει να είναι μία συγκυριακή συμμαχία αλλά να...

    Ν. Πέραμος: Εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια

    Συνελήφθησαν την 24-3-2025 το πρωί σε οικισμό της Καβάλας,...

    Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει το πολύτιμο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

    Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης: Ενώνουμε δυνάμεις με «Το Χαμόγελο του...