Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δυσαρέσκεια για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες

Ημέρα:

spot_img

Επιστολή που θα υπογράφουν οι θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με την οποία θα ζητείται η συνέχιση λειτουργίας και όχι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, θα σταλεί στην ηγεσία της τράπεζας στην Αθήνα, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή, του αντιδημάρχου Φιλίππων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, του περιφερειακού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, Διονύσης Πάνου και της υπεύθυνης των καταστημάτων της Πειραιώς στην Καβάλα, Σοφίας Σιοχτουρίδου.

«Όλοι οι φορείς εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας στον περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι μια μεγάλη αγροτική περιοχή όπως είναι οι Κρηνίδες με αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν πρέπει να μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα…»

«Το θέμα της σύσκεψης εργασίας αφορούσε το επικείμενο κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες. Όλοι οι φορείς εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας στον περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι μια μεγάλη αγροτική περιοχή όπως είναι οι Κρηνίδες με αναπτυσσόμενη οικονομία, δεν πρέπει να μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ υπάρχουν και τα Λασπόλουτρα που είναι μια επιχείρηση επικερδής. Τονίσαμε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του πρώην δήμου Φιλίππων είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα νέα μέσα, αλλά έχουν μάθει στον παραδοσιακό τρόπο κατάθεσης και ανάληψης των χρημάτων. Και για αυτόν τον λόγο λοιπόν ζητήσαμε να παραμείνει ανοικτό το κατάστημα των Κρηνίδων που εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, καθώς επίσης και χωριά της γειτονικής  Περιφερειακής Ενότητας Δράμας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Στην επιστολή θα αναφέρουμε λεπτομερώς τα επιχειρήματα μας, με τα οποία τασσόμαστε ενάντια στο κλείσιμο της συγκεκριμένης τράπεζας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα»

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, εφόσον ενώσουμε τις δυνάμεις μας Δήμος και Περιφέρεια πιέζοντας στην Αθήνα και με τους βουλευτές, ώστε να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε να συντάξουμε επιστολή που θα υπογράφουν όλοι οι θεσμικοί φορείς, η οποία θα απευθύνεται στην ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, όπου θα αναφέρουμε λεπτομερώς τα επιχειρήματα μας, με τα οποία τασσόμαστε ενάντια στο κλείσιμο της συγκεκριμένης τράπεζας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Ο περιφερειακός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς είπε ότι υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση της τράπεζας να κλείσει κάποια καταστήματα σε όλη την Ελλάδα»

 Σε ερώτηση για το ποιες ήταν οι θέσεις του περιφερειακού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς στη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας, ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: «Ο περιφερειακός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς είπε ότι υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση της τράπεζας να κλείσει κάποια καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα καταστήματα που ακούγεται ότι θα κλείσουν είναι στους Μεταξάδες, στην Σταυρούπολη και στις Κρηνίδες. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το υποκατάστημα Κρηνίδων δεν έχει καμιά σχέση με τα άλλα, γιατί αφορά όπως προείπα μια μεγάλη αγροτική περιοχή, με σημαντικά πρωτογενή προϊόντα. Νομίζω ότι έχουμε πολλά περισσότερα επιχειρήματα στο να διατηρηθεί το συγκεκριμένο κατάστημα στις Κρηνίδες».

«Δεν είναι λύση το ΑΤΜ, αλλά να παραμείνει το τραπεζικό κατάστημα ενεργό…»

Να σημειωθεί ότι αν εν τέλει η Τράπεζα Πειραιώς αποφασίσει να κλείσει το υποκατάστημα των Κρηνίδων το ΑΤΜ θα παραμείνει στη θέση του.

Για το θέμα ο κ. Αντωνιάδης είπε: «ΑΤΜ υπάρχει εκεί και από την Εθνική Τράπεζα, το οποίο όμως δεν λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα. Επομένως δεν είναι λύση το ΑΤΜ, αλλά να παραμείνει το τραπεζικό κατάστημα ενεργό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...