Δήλωση σχετικά με την εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των Άσπρων Χωμάτων, έκανε από την Καβάλα το πρωί της Δευτέρας (14/5) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα των διοδίων, μια μόλις ημέρα πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης του νέου σταθμού, το οποίο διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

«Βασική μας θέση παραμένει ότι εμείς επιδιώκουμε να κάνουμε καθολικά τα αναλογικά διόδια, που θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη λύση…»

«Η Εγνατία Οδός είναι μέρος των συζητήσεων με τους θεσμούς, διότι σε κάποια φάση ήταν ένα από τα θέματα που είχαν τεθεί. Από Τετάρτη έως Παρασκευή είναι από τα θέματα που θα συζητηθούν με τους θεσμούς. Βασική μας θέση παραμένει ότι εμείς επιδιώκουμε να κάνουμε καθολικά τα αναλογικά διόδια, που θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη λύση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και νομίζω θα βρεθούμε στο τέλος της ημέρας με την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Συμμεριζόμαστε βέβαια τις ανησυχίες, όπως έχουν αυτές διατυπωθεί», τόνισε στη σύντομη δήλωσή του για το θέμα ο κ. Σταθάκης.