Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Διαμαρτυρία στην Ελευθερούπολη για το κλείσιμο της Εθνικής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελευθερούπολη.

Στην διαμαρτυρία παραβρέθηκε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου η οποία δήλωσε:

Βρέθηκα το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελευθερούπολη, έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, για να συμπαρασταθώ στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, οι οποίοι απαιτούν να μην σταματήσει τη λειτουργία του το κατάστημα της τράπεζας.

Όπως σημείωσα και στην παρέμβασή μου στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέσω της ερώτησης που κατέθεσα στο Υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για ένα κατάστημα που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες του δήμου Παγγαίου, μεταξύ αυτών αρκετούς ηλικιωμένους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με ασφαλή και γρήγορο τρόπο τις συναλλαγές τους. Είναι δεδομένο ότι αρκετοί από αυτούς δεν είναι εξοικειωμένοι με την νέα ψηφιακή εποχή, και το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του καταστήματος θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι οργανισμοί (παράδειγμα ο ΟΑΕΔ) οι οποίοι συναλλάσσεται αποκλειστικά με την Εθνική Τράπεζα και ως εκ τούτου, οι πολίτες που θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με την εν λόγω τράπεζα, θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο μακρινό υποκατάστημα για να εξυπηρετηθούν.

Πρέπει άμεσα να παρέμβει το αρμόδιο Υπουργείο και να αποτρέψει το κλείσιμο του καταστήματος. Οι τράπεζες, οι οποίες αιμοδοτήθηκαν από το υστέρημα των πολιτών την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, καλούνται να αντιληφθούν την κοινωνική τους χρησιμότητα.

spot_img

Διαφημίσεις