Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Γόνιμοι Δεσμοί» φιλίας μεταξύ Καβάλας και Σουηδίας

Ημέρα:

spot_img

Οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Καβάλας και τη Σουηδία, επιβεβαιώνονται για πολλοστή φορά με αφορμή δυο εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται στη Δημοτική Καπναποθήκη με το γενικότερο τίτλο «Γόνιμοι Δεσμοί», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν από την πρεσβευτή της Σουηδίας στην Αθήνα, Charlotte Wrangberg την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται οι εκθέσεις φωτογραφίας: «Σουηδοί φωτογράφοι βλέπουν την Καβάλα» και «Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ανακαλύπτει το Σουηδικό Σπίτι».

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών της παραπάνω εκδήλωσης, ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας.

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Η αντιδήμαρχος Καβάλας Κορίνα Χιώτη – Πρασσά τόνισε οι δυο εκθέσεις διοργανώνονται με αφορμή τα 80 χρόνια από την ανέγερση του Σουηδικού Σπιτιού στην Καβάλα και τα 40 χρόνια από την εκχώρηση της κυριότητάς του στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Από την πλευρά της η Άλκηστις Βλάχου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», επισήμανε ότι η έκθεση αυτή αποτελεί προϊόν πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας του δήμου Καβάλας με τη Σουηδία.

Ανέφερε δε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές άρχισε το 2013, ενώ υπογράμμισε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου.

Η επιμελήτρια του Σουηδικού Σπιτιού, Ελίζαμπεθ Γκουλμπεργκ, ανέφερε από τη μεριά της ότι η συνεργασία αυτή είναι μια όαση για τα γράμματα και τις τέχνες, ενισχύοντας τις ανταλλαγές πολιτών ανάμεσα σε Καβάλα και Σουηδία, λέγοντας επίσης ότι την ιδέα της έκθεσης είχε μέλος της ένωσης Σουηδών φωτογράφων.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Σουηδών Φωτογράφων, Μάγκνους Βέστερμποργκ, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του στην περιοχή μας για πρώτη, αλλά όχι για τελευταία φορά, όπως σημείωσε.

Επίσης, έκανε αναφορά στη συνεργασία του Σουηδικού Σπιτιού με το Σουηδικό Ινστιτούτο, το οποίο φροντίζει για τις υποτροφίες Σουηδών φοιτητών από το 1997.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...