Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Γόνιμοι Δεσμοί» φιλίας μεταξύ Καβάλας και Σουηδίας

Ημέρα:

Οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο δήμο Καβάλας και τη Σουηδία, επιβεβαιώνονται για πολλοστή φορά με αφορμή δυο εκθέσεις φωτογραφίας που φιλοξενούνται στη Δημοτική Καπναποθήκη με το γενικότερο τίτλο «Γόνιμοι Δεσμοί», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν από την πρεσβευτή της Σουηδίας στην Αθήνα, Charlotte Wrangberg την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται οι εκθέσεις φωτογραφίας: «Σουηδοί φωτογράφοι βλέπουν την Καβάλα» και «Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας ανακαλύπτει το Σουηδικό Σπίτι».

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών της παραπάνω εκδήλωσης, ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας.

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

Η αντιδήμαρχος Καβάλας Κορίνα Χιώτη – Πρασσά τόνισε οι δυο εκθέσεις διοργανώνονται με αφορμή τα 80 χρόνια από την ανέγερση του Σουηδικού Σπιτιού στην Καβάλα και τα 40 χρόνια από την εκχώρηση της κυριότητάς του στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Από την πλευρά της η Άλκηστις Βλάχου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», επισήμανε ότι η έκθεση αυτή αποτελεί προϊόν πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας του δήμου Καβάλας με τη Σουηδία.

Ανέφερε δε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές άρχισε το 2013, ενώ υπογράμμισε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου.

Η επιμελήτρια του Σουηδικού Σπιτιού, Ελίζαμπεθ Γκουλμπεργκ, ανέφερε από τη μεριά της ότι η συνεργασία αυτή είναι μια όαση για τα γράμματα και τις τέχνες, ενισχύοντας τις ανταλλαγές πολιτών ανάμεσα σε Καβάλα και Σουηδία, λέγοντας επίσης ότι την ιδέα της έκθεσης είχε μέλος της ένωσης Σουηδών φωτογράφων.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Σουηδών Φωτογράφων, Μάγκνους Βέστερμποργκ, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του στην περιοχή μας για πρώτη, αλλά όχι για τελευταία φορά, όπως σημείωσε.

Επίσης, έκανε αναφορά στη συνεργασία του Σουηδικού Σπιτιού με το Σουηδικό Ινστιτούτο, το οποίο φροντίζει για τις υποτροφίες Σουηδών φοιτητών από το 1997.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...