Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αποτελεσματική η αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Την ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, εκφράζει με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” και στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Σταύρος Κιβράκης.

Ωστόσο, όπως με έμφαση υπογραμμίζει ο κ. Κιβράκης, η επιφυλακή και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων με την δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση φορέων πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα, ειδικά από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και μετά, οπότε και αναμένεται εκ νέου επικράτηση των μελτεμιών.

Τα περιστατικά των πυρκαγιών που μέχρι σήμερα εκδηλώθηκαν, λειτούργησαν σαν ”ασκήσεις”

”Και ο Ιούλιος, αλλά και ο Αύγουστος μέχρι τώρα, είχαν υψηλές θερμοκρασίες κι ως εκ τούτου υπήρχε υψηλή επικινδυνότητα, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές φορές ”τριάρια”, που μας ανάγκασαν κοντά στον Δεκαπενταύγουστο να εκδώσουμε απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση. Τα περιστατικά πυρκαγιών ήταν πραγματικά αρκετά στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά μπορώ να πω ότι λειτούργησαν σαν ”ασκήσεις” κατά κάποιο τρόπο, διότι εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι η αντίδραση, ιδίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, ήταν άμεση και για αυτό είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Όλα σχεδόν τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σταύρος Κιβράκης.

Δεν υπήρξε εφησυχασμός ούτε για μια ημέρα…

”Επί της ουσίας δεν υπήρξε εφησυχασμός ούτε για μια ημέρα, όλοι είμασταν σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα κάτι που φυσικά συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα σύστημα που μας επηρεάζει από την Δευτέρα (21/8), το οποίο μέχρι την Τετάρτη (23/8) θα είναι σε πλήρη αποδρομή, αφού θα ακολουθήσουν σταδιακά και πάλι υψηλές θερμοκρασίες. Επειδή λοιπόν διαφαίνεται ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο ισχυρά μελτέμια, που δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα μας επηρεάσουν, αυτή είναι και η πιο σημαντική παράμετρος που μας κάνει να ανησυχούμε για το επόμενο διάστημα. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα”, κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις του στον ”Ε” και το KWN, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...