Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Απομάκρυνση των πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ ζητούν οι κάτοικοι του Περιγιαλιού

Ημέρα:

spot_img

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το αίτημα των κατοίκων του Περιγιαλίου για την απομάκρυνση του υποσταθμού και των πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ από την περιοχή, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, συνήγορος των Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου.

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις με κατοίκους – ιδιοκτήτες γης στο Περιγιάλι, οι οποίοι θίγονται από την εγκατάσταση των πυλώνων και του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή. Στη δεύτερη συνάντησή μας, τους ενημέρωσα για μια απόφαση που υπάρχει από το Εφετείο Αθηνών, με την οποία δικαιώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής του Υμηττού», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Η εγκατάσταση τέτοιων πυλώνων και υποσταθμών εντός κατοικημένης περιοχής, συνιστά διακινδύνευση της υγείας όσων ζουν εκεί, σύμφωνα με την απόφαση…»

«Σύμφωνα με την απόφαση, η εγκατάσταση τέτοιων πυλώνων και υποσταθμών εντός κατοικημένης περιοχής, στα 200 μέτρα από σπίτια, καταστήματα, σχολεία, όπως στο Περιγιάλι, συνιστά διακινδύνευση της υγείας όσων ζουν εκεί. Οι κάτοικοι αποζημιώθηκαν με ένα ποσό της τάξης των 16.000 ευρώ το άτομο κι η απόφαση έκρινε πως αυτή η εγκατάσταση δεν είναι ασφαλής και θα πρέπει να απεγκατασταθεί. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε μια πρώτη συνάντηση, για να δούμε πόσοι από τους κατοίκους της περιοχής ενδιαφέρονται για να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Καβάλα, δηλαδή μέσω της δικαστικής οδού να ζητηθεί η απεγκατάσταση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ και οι πυλώνες που βρίσκονται σε αρκετά σημεία μέσα στον οικισμό», ανέφερε στη συνέχεια ο συνήγορος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου.

«Υπάρχει φημολογία ότι στην πρόθεση του ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση του δικτύου που φεύγει από τον υποσταθμό. Καλοδεχούμενο, όμως αυτό μας ενδιαφέρει είναι οι πυλώνες μέσης και υψηλής τάσης, τριγωνικής μορφής και ο υποσταθμός φυσικά, να απομακρυνθούν…»

«Κάναμε μια συνάντηση, μετείχαν όσοι κλήθηκαν, περίπου 20 άτομα. Είναι πολύ περισσότεροι και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το εγγύς μέλλον, όταν θα υπάρχουν νεότερα αναφορικά με το αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε αρωγό και τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος μέσω του δημάρχου, μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, ακόμη και με συμπαράσταση σε ενδεχόμενο δικαστήριο, αλλά και μέσα από κάποιους καθηγητές που θα χρειαστεί να γνωματεύσουν, ότι η εγκατάσταση σε αυτή την περιοχή είναι επιβλαβής, πέρα από το περιβάλλον, για την υγεία των ανθρώπων. Παράλληλα μειώνει και την εμπορική αξία των ιδιοκτησιών, λόγω του ότι διέρχονται καλώδια μειώνοντας τον συντελεστή δόμησης. Υπάρχει φημολογία ότι στην πρόθεση του ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση του δικτύου που φεύγει από τον υποσταθμό. Καλοδεχούμενο, όμως αυτό μας ενδιαφέρει είναι οι πυλώνες μέσης και υψηλής τάσης, τριγωνικής μορφής και ο υποσταθμός φυσικά, να απομακρυνθούν», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαμτσαδέλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...