Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Απομάκρυνση των πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ ζητούν οι κάτοικοι του Περιγιαλιού

Ημέρα:

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το αίτημα των κατοίκων του Περιγιαλίου για την απομάκρυνση του υποσταθμού και των πυλώνων του ΔΕΔΔΗΕ από την περιοχή, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, συνήγορος των Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου.

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις με κατοίκους – ιδιοκτήτες γης στο Περιγιάλι, οι οποίοι θίγονται από την εγκατάσταση των πυλώνων και του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή. Στη δεύτερη συνάντησή μας, τους ενημέρωσα για μια απόφαση που υπάρχει από το Εφετείο Αθηνών, με την οποία δικαιώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής του Υμηττού», σημείωσε αρχικά ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Η εγκατάσταση τέτοιων πυλώνων και υποσταθμών εντός κατοικημένης περιοχής, συνιστά διακινδύνευση της υγείας όσων ζουν εκεί, σύμφωνα με την απόφαση…»

«Σύμφωνα με την απόφαση, η εγκατάσταση τέτοιων πυλώνων και υποσταθμών εντός κατοικημένης περιοχής, στα 200 μέτρα από σπίτια, καταστήματα, σχολεία, όπως στο Περιγιάλι, συνιστά διακινδύνευση της υγείας όσων ζουν εκεί. Οι κάτοικοι αποζημιώθηκαν με ένα ποσό της τάξης των 16.000 ευρώ το άτομο κι η απόφαση έκρινε πως αυτή η εγκατάσταση δεν είναι ασφαλής και θα πρέπει να απεγκατασταθεί. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε μια πρώτη συνάντηση, για να δούμε πόσοι από τους κατοίκους της περιοχής ενδιαφέρονται για να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Καβάλα, δηλαδή μέσω της δικαστικής οδού να ζητηθεί η απεγκατάσταση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ και οι πυλώνες που βρίσκονται σε αρκετά σημεία μέσα στον οικισμό», ανέφερε στη συνέχεια ο συνήγορος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου.

«Υπάρχει φημολογία ότι στην πρόθεση του ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση του δικτύου που φεύγει από τον υποσταθμό. Καλοδεχούμενο, όμως αυτό μας ενδιαφέρει είναι οι πυλώνες μέσης και υψηλής τάσης, τριγωνικής μορφής και ο υποσταθμός φυσικά, να απομακρυνθούν…»

«Κάναμε μια συνάντηση, μετείχαν όσοι κλήθηκαν, περίπου 20 άτομα. Είναι πολύ περισσότεροι και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το εγγύς μέλλον, όταν θα υπάρχουν νεότερα αναφορικά με το αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε αρωγό και τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος μέσω του δημάρχου, μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, ακόμη και με συμπαράσταση σε ενδεχόμενο δικαστήριο, αλλά και μέσα από κάποιους καθηγητές που θα χρειαστεί να γνωματεύσουν, ότι η εγκατάσταση σε αυτή την περιοχή είναι επιβλαβής, πέρα από το περιβάλλον, για την υγεία των ανθρώπων. Παράλληλα μειώνει και την εμπορική αξία των ιδιοκτησιών, λόγω του ότι διέρχονται καλώδια μειώνοντας τον συντελεστή δόμησης. Υπάρχει φημολογία ότι στην πρόθεση του ΔΕΔΔΗΕ είναι η υπογειοποίηση του δικτύου που φεύγει από τον υποσταθμό. Καλοδεχούμενο, όμως αυτό μας ενδιαφέρει είναι οι πυλώνες μέσης και υψηλής τάσης, τριγωνικής μορφής και ο υποσταθμός φυσικά, να απομακρυνθούν», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαμτσαδέλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...