Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

«Αλφαβητοπαρέλαση» την Κυριακή στην Καβάλα

Ημέρα:

Με παιδικές φωνές, πολύχρωμες φορεσιές, μουσική και κέφι θα «πλημμυρίσει» την ερχόμενη Κυριακή η Καβάλα, στο πλαίσιο της 11ης «Αλφαβητοπαρέλασης», η οποία θ’ αρχίσει στις 12 το μεσημέρι από το δημοτικό σχολείο των Ποταμουδίων και θα καταλήξει, μέσω της οδού Ομονοίας, στην κεντρική πλατεία.

Περίπου 2.500 μαθητές δημοτικών σχολείων, αλλά και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, θα «παρελάσουν» στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή της Καβάλας, με το θέμα της φετινής «Αλφαβητοπαρέλασης» να είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Η οργανωτική επιτροπή, που αποτελείται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Καβάλας, το Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων, το τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας και την τοπική Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της 11ης «Αλφαβητοπαρέλασης».

Η «Αλφαβητοπαρέλαση» αγαπήθηκε κι έγινε θεσμός…

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, αφού αναφέρθηκε στο 2006 και στην πρώτη προσπάθεια με τη συμμετοχή λίγων τότε σχολείων, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η «Αλφαβητοπαρέλαση» αγαπήθηκε κι έγινε θεσμός.

«Αποτελεί τη σημαντικότερη καρναβαλική δράση της πόλης μας. Χωρίς πολλά χρήματα, με μεράκι και φαντασία, μετά από 11 χρόνια εμπειρίας και τη βοήθεια της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουμε την 11η «Αλφαβητοπαρέλαση». Απαιτούνται πολλοί μήνες δουλειάς κάθε χρόνο, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό κάθε φορά. Είναι ευκαιρία ν’ αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα και να γεμίσουμε την πόλη με παιδικές φωνές και χαρά», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών συμπλήρωσε επίσης ότι έγινε προσπάθεια για να συμμετάσχουν φέτος μαθητές γυμνασίων και λυκείων, ωστόσο υπήρξαν κάποια εμπόδια που με τον καιρό θα ξεπεραστούν, ώστε να καταστεί δυνατό να μετάσχουν στην «Αλφαβητοπαρέλαση» του 2017. Ο Α. Μουμτσάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμο Καβάλας, τη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία, το Ε.Κ.Α.Β., αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο, καθώς σε κάθε «Αλφαβητοπαρέλαση» υπάρχει τόσο ασθενοφόρο, όσο και γιατρός.

Μαθητές ζωγράφισαν και τη στολή που θα φορέσει η δήμαρχος Καβάλας!

Από την πλευρά του ο Κοσμάς Ιωαννίδης, εκ μέρους του Συλλόγου Επιτραπέζιων Παιχνιδιών «Ωρίων», αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση – προπομπό της «Αλφαβητοπαρέλασης» που έγινε την περασμένη Κυριακή σε συνεργασία με την Art Attack, με θέμα το επιδαπέδιο παιχνίδι «φιδάκι» σ’ ένα χώρο 3×3, όπου οι μαθητές ήταν τα «πιόνια» και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Ιωαννίδης απηύθυνε επίσης κάλεσμα σ’ όλους, μικρούς και μεγάλους, να δώσουν το «παρών» στην 11η «Αλφαβητοπαρέλαση».

Η Ζωή Ζαχαριάδου, από την Art Attack, αναφέρθηκε στο διαγωνισμό ζωγραφικής που έγινε στα σχολεία για το πώς φαντάζονται οι μαθητές τη στολή του παρουσιαστή της εκδήλωσης. Όπως είπε, νικητής του διαγωνισμού ήταν μαθητής από το 16ο δημοτικό σχολείο, ο οποίος ζωγράφισε μια στολή που απεικονίζει μια σκακιέρα. Μάλιστα μαθητές ζωγράφισαν και μια στολή για τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα!

Η Αγγελική Μπίνου, επίσης από την Art Attack, αναφέρθηκε στο κατασκευαστικό μέρος των κοστουμιών που θα φορέσουν τα παιδιά, λέγοντας ότι όλα έγιναν με το μικρότερο δυνατό κόστος. Για παράδειγμα τα καπέλα των παιδιών στοιχίζουν από 1 μέχρι 2 ευρώ το πολύ, ενώ οι στολές, που θα είναι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστες, από 5 μέχρι 10 ευρώ.

Αναφορικά τέλος με το τι γίνει αν υπάρξει θέμα με τις καιρικές συνθήκες την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Μουμτσάκης απάντησε ότι θα μετατεθεί για την αμέσως επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 6 Μαρτίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...