Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αλλάζει ο καιρός, επανέρχονται οι καταιγίδες

Ημέρα:

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς μετά από μια μικρή ανάπαυλα επανέρχονται από το βράδυ της Δευτέρας (23/7) οι καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν κυρίως τις βόρειες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείονται φαινόμενα και στο παραλιακό μέτωπο.

Η αστάθεια αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν στο σύνολο της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ βελτίωση των καιρικών συνθηκών φαίνεται ότι θα υπάρξει στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αν και η πρόβλεψη από τώρα δεν είναι και τόσο ασφαλής.

Σ. Κιβράκης: ”Η εικόνα φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτήν της πρόσφατης καταιγίδας που είχαμε στην περιοχή μας με ισχυρούς ανέμους και πολλά προβλήματα…”

Για τη νέα αλλαγή του καιρού μίλησε στο Kavala Web News ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας Σταύρος Κιβράκης, ο οποίος τόνισε αρχικά: ”Πράγματι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., έχουμε ένα αίτιο που θα αρχίσει από το βράδυ της Δευτέρας (23/7) και θα επηρεάσει την Π.Ε. Καβάλας, κυρίως τις πιο βόρειες περιοχές της. Ωστόσο, επειδή αυτά τα συστήματα κινούνται με έναν τρόπο δυναμικό, μπορεί να έχει άλλη συμπεριφορά. Το σίγουρο είναι ότι θα εκδηλωθούν φαινόμενα, δεν ξέρουμε όμως με τι χαρακτηριστικά. Η εικόνα φαίνεται να είναι παρόμοια με αυτήν της πρόσφατης καταιγίδας που είχαμε στην περιοχή μας με ισχυρούς ανέμους και πολλά προβλήματα. Οι περιοχές που θα κινηθεί το συγκεκριμένο σύστημα είναι από το όρος Παγγαίο και προς τα σύνορα. Όλα αυτά βέβαια με κάθε επιφύλαξη, διότι η κίνηση του συστήματος μπορεί να είναι και πιο νότια”.

Κλασική ημέρα αστάθειας θα είναι η Τρίτη (24/7)

Όπως ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Σταύρος Κιβράκης ”στην αρχή (βράδυ Δευτέρας) τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν με έντονα χαρακτηριστικά, ενώ η Τρίτη (24/7) θα είναι μια κλασική ημέρα αστάθειας, η οποία θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αφού κατά τόπους και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται φαινόμενα, κυρίως στη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας.  Φαίνεται ότι το σαββατοκύριακο αυτό το σύστημα θα εξομαλυνθεί, αν και είναι μακριά για να μιλήσουμε για τότε”.

”Δεν είναι κάτι αφύσικο, ωστόσο είναι σπάνιο για αυτήν την εποχή, καθώς δεν συνηθίζεται σε τόσο μεγάλη συχνότητα να έχουμε τέτοια φαινόμενα”

Για το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα βροχερό, ο κ. Κιβράκης ανέφερε: ”Δεν είναι κάτι αφύσικο, ωστόσο είναι σπάνιο για αυτήν την εποχή, καθώς δεν συνηθίζεται σε τόσο μεγάλη συχνότητα να έχουμε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα. Και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος μπήκαν και θα βγουν με φαινόμενα”.

Τέλος, όσον αφορά τη θερμοκρασία στην περιοχή μας, η οποία κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 30 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπου αγγίζει ακόμη και τους 40 βαθμούς, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας επισήμανε: ”Από άποψη θερμοκρασιών είμαστε καλά, γιατί αυτά τα φαινόμενα εκδηλώνονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έχει πέσει αρκετό νερό, το οποίο τη νύχτα δημιουργεί αίσθηση δροσιάς και επηρεάζει φυσικά τις θερμοκρασίες γενικότερα και στη διάρκεια της ημέρας”.

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 23/7/2018 έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 24/7/2018 μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, πολύ ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρησή σας από τακτικά δελτία καιρού ΕΜΥ για την λήψη απόπλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...