Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ακατανόητη η μεγάλη ένταση στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Ημέρα:

Ακατανόητη και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής, τη μεγάλη ένταση που υπάρχει στον προεκλογικό αγώνα για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Η εκλογή γίνεται ανάμεσα σε τρεις άξιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει το Επιμελητήριο, την κοινωνία και την πολιτική. Εκείνο που με ενοχλεί και για να είμαι δίκαιος δεν έχει φτάσει σ’ αυτό ο Κίμωνας Παπαδόπουλος, είναι αυτό που γίνεται από την άλλη πλευρά. Δεν το περίμενα. Εκλογές είναι στο Επιμελητήριο και κάποιος θα κερδίσει. Αλλά το να φτάνουμε σ’ αυτό το επίπεδο και να υπάρχει τέτοια ένταση, δεν μπορώ να το κατανοήσω. Δηλαδή σκεφτείτε να θέλει κάποιος απ’ αυτούς να γίνει βουλευτής τι θα γίνει! Είναι απαράδεκτη αυτή η ένταση. Τι έχουν να χωρίσουν;», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη (6/12) στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο Γιώργος Καλαντζής.

«Έχω επιλέξει ποιον θα ψηφίσω…»

«Εντάξει, είναι σημαντική η θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου, αλλά σημαντικότερο πράγμα πιστεύω ότι είναι η σχέση μεταξύ των ανθρώπων. Σαφώς κι εγώ έχω τις προτιμήσεις μου, σαφώς και κάποιον θα ψηφίσω. Δεν είμαι ανεπάγγελτος σαν κάποιους και θα πάω να ψηφίσω. Σίγουρα μετράει πάρα πολύ η γνώση, η ικανότητα και η εμπειρία. Κι εγώ κάποιον έχω επιλέξει, εννοείται αυτό. Αλλά δεν μπορώ να βγω και να πω ποιον, κατηγορώντας τους άλλους. Αυτό που γίνεται πάντως είναι απαράδεκτο. Αύριο θα είναι πάλι μαζί για το καλό του Επιμελητηρίου, για το οποίο πιστεύω ότι όλοι αγωνίζονται με ειλικρινείς προθέσεις», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Καλαντζής.

«Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο – Κάνουν άγαρμπες κωλοτούμπες, όμως δεν είναι και… Κομανέτσι»

Κληθείς να σχολιάσει στη συνέχεια την πολιτική επικαιρότητα και δη το κλείσιμο – εξπρές της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη δεν εμπεριέχει ούτε ένα ευρώ μέτρα, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Δυστυχώς τα μέτρα θα τα δούμε με τη νέα χρονιά κι είναι αυτά που έχουν υπογράψει. Στην καλύτερη περίπτωση η μείωση των συντάξεων θα είναι πάνω από 18% για τους παλιούς και πάνω από 30% για τους νέους συνταξιούχους. Για το θέμα της απεργίας και το 50 +1 για την προκήρυξή της, όχι ότι είμαστε αντίθετοι επί της αρχής, αλλά όταν το λέγαμε εμείς είμασταν «γερμανοτσολιάδες» γι’ αυτούς κι αυτοί που πίναμε το αίμα του εργάτη με το καλαμάκι. Είναι σαν αυτό που έχω στο μυαλό μου τον κ. Τσίπρα να φωνάζει «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και στη συνέχεια να «προσκυνά» τον κ. Τράμπ. Είναι αυτές οι κωλοτούμπες που κάνουν, αλλά είναι άγαρμπες! Δεν είναι και …Κομανέτσι, που τη χαιρόσουν και τη θαύμαζες όταν την έβλεπες. Δυστυχώς γι’ αυτούς, όλα πια τα βλέπει και τα ξέρει ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό κάθε μέρα που περνάει ό,τι κι αν λένε δεν τα πιστεύει κανείς. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι οι πολίτες τρώνε κουτόχορτο. Παρουσιάζει το βοήθημα σαν 13η σύνταξη και δεν ντρέπεται. Μ’ αυτούς μπλέξαμε, δυστυχώς, αλλά σύντομα θα ξεμπλέξουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλαντζής.

Η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές φέρνει… μπάχαλο!

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενο να αλλάξει το σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ισχύσει αυτό της απλής αναλογικής, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Επειδή στους 400 δήμους και στις 13 περιφέρειες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να πάρει το πολύ μια περιφέρεια και 10 με 15 δήμους, ανοίγουν τη συζήτηση για την απλή αναλογική, για να προκαλέσουν μπάχαλο, γιατί μ’ αυτό διατηρούνται. Αν υπάρχει ηρεμία, γαλήνη δεν αντέχουν, γιατί θέλουν να μην κυβερνά κανένας. Με απλή αναλογική π.χ. μπορεί να βγει η κ. Τσανάκα και να μην μπορεί να ελέγχει τον δήμο. Είμαι αντίθετος με την απλή αναλογική, η οποία φέρνει μπάχαλο. Το κάνει αυτό η κυβέρνηση για να μπορεί με ένα ποσοστό να κρατηθεί στο «παζάρι». Δεν θα το περάσει ούτε αυτό όμως, είμαι βέβαιος. Άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι ο κ. Τσίπρας ν’ αλλάζει διαρκώς κοστούμι ανάλογα με τις περιστάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...