Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τον Μάιο και τον Ιούνιο

Ημέρα:

Την προσοχή όλων των πολιτών, στη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, εφιστά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την Καβάλα την Τρίτη και το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή του Νέστου, όπου δυο νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, καθώς το όχημα τους έπεσε σε άλλο που είχε σταματήσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν, ο Σταύρος Κιβράκης, μιλώντας στον «Ενήμερο» επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις όταν εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα

«Σε όλο το μηχανισμό που πρέπει να είναι έτοιμος, δηλαδή δήμοι, περιφέρειες κι όσοι εμπλέκονται γενικότερα στην πολιτική προστασία, θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Οι πολίτες θα πρέπει να συμβάλλουν κάνοντας το αυτονόητο, δηλαδή να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Όταν βλέπουμε να υπάρχει εξέλιξη ακραίων καιρικών φαινομένων θα πρέπει να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αν είμαστε εν κινήσει, θα πρέπει να σταματάμε σε ασφαλές σημείο, μέχρι να υπάρξει ύφεση στα φαινόμενα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Φαινόμενα που διακρίνονται για τη ραγδαιότητα τους έχει συνήθως ο Μάιος

Ο κ. Κιβράκης συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι αναμενόμενα για το μήνα που διανύουμε, αναφέροντας σχετικά: «Στατιστικά γνωρίζουμε όλοι ότι ο Μάιος, αλλά και ο Ιούνιος, είναι μήνες που μας δίνουν τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία διακρίνονται από ραγδαιότητα, δηλαδή τεράστιες ποσότητες νερού σε ελάχιστο χρόνο και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, όπως και χαλαζοπτώσεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι πολίτες πρέπει πρώτα απ’ όλα να συμβουλεύονται τα δελτία καιρού, ειδικά αν είναι να ταξιδέψουν. Καλό είναι οι πολίτες να λαμβάνουν τα μέτρα τους, όταν οι προγνώσεις μιλούν για ακραία φαινόμενα, έστω κι αν καμιά φορά αυτές πέφτουν έξω».

Ανυπολόγιστες θα ήταν οι ζημιές αν το χαλάζι έπεφτε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Τέλος, αναφερόμενος στην έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη της Καβάλας και πέριξ αυτής, ο κ. Κιβράκης επισήμανε: «Η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Καβάλα ήταν από τις πλέον έντονες που έχουν καταγραφεί στην πόλη μας. Ευτυχώς δεν έπληξε εκτάσεις καλλιεργήσιμες, όπου οι ζημιές θα ήταν ανυπολόγιστες. Όσον αφορά το επόμενο διάστημα ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και μάλιστα όλα δείχνουν ότι έτσι θα κυλήσει ο μήνας που διανύουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...