Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τον Μάιο και τον Ιούνιο

Ημέρα:

spot_img

Την προσοχή όλων των πολιτών, στη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, εφιστά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την Καβάλα την Τρίτη και το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή του Νέστου, όπου δυο νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, καθώς το όχημα τους έπεσε σε άλλο που είχε σταματήσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν, ο Σταύρος Κιβράκης, μιλώντας στον «Ενήμερο» επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις όταν εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα

«Σε όλο το μηχανισμό που πρέπει να είναι έτοιμος, δηλαδή δήμοι, περιφέρειες κι όσοι εμπλέκονται γενικότερα στην πολιτική προστασία, θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Οι πολίτες θα πρέπει να συμβάλλουν κάνοντας το αυτονόητο, δηλαδή να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Όταν βλέπουμε να υπάρχει εξέλιξη ακραίων καιρικών φαινομένων θα πρέπει να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αν είμαστε εν κινήσει, θα πρέπει να σταματάμε σε ασφαλές σημείο, μέχρι να υπάρξει ύφεση στα φαινόμενα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Φαινόμενα που διακρίνονται για τη ραγδαιότητα τους έχει συνήθως ο Μάιος

Ο κ. Κιβράκης συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι αναμενόμενα για το μήνα που διανύουμε, αναφέροντας σχετικά: «Στατιστικά γνωρίζουμε όλοι ότι ο Μάιος, αλλά και ο Ιούνιος, είναι μήνες που μας δίνουν τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία διακρίνονται από ραγδαιότητα, δηλαδή τεράστιες ποσότητες νερού σε ελάχιστο χρόνο και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, όπως και χαλαζοπτώσεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι πολίτες πρέπει πρώτα απ’ όλα να συμβουλεύονται τα δελτία καιρού, ειδικά αν είναι να ταξιδέψουν. Καλό είναι οι πολίτες να λαμβάνουν τα μέτρα τους, όταν οι προγνώσεις μιλούν για ακραία φαινόμενα, έστω κι αν καμιά φορά αυτές πέφτουν έξω».

Ανυπολόγιστες θα ήταν οι ζημιές αν το χαλάζι έπεφτε σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Τέλος, αναφερόμενος στην έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη της Καβάλας και πέριξ αυτής, ο κ. Κιβράκης επισήμανε: «Η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Καβάλα ήταν από τις πλέον έντονες που έχουν καταγραφεί στην πόλη μας. Ευτυχώς δεν έπληξε εκτάσεις καλλιεργήσιμες, όπου οι ζημιές θα ήταν ανυπολόγιστες. Όσον αφορά το επόμενο διάστημα ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και μάλιστα όλα δείχνουν ότι έτσι θα κυλήσει ο μήνας που διανύουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...