Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ένταση στη λαϊκή συνέλευση για τους ελέγχους στη βιομηχανία λιπασμάτων

Ημέρα:

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο κατάμεστο από πολίτες και φορείς Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης, όπου είναι σε εξέλιξη η λαϊκή συνέλευση σχετικά με τους ελέγχους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, πολίτες εξαγριώθηκαν και υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στις δυο πλευρές με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία αναφέρθηκε στις απαντήσεις υπηρεσιών που διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξαν υπερβάσεις. Ωστόσο όπως είπε η κ. Τσανάκα, ο δήμος δεν μπορεί να βασίζεται στις μετρήσεις της εταιρείας, γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά μηχανισμού ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο «στόχαστρο» μπαίνουν και τα πετρέλαια, γιατί όπως ανέφερε η μυρωδιά του κλούβιου αυγού προέρχεται από το υδρόθειο και το εργοστάσιο λιπασμάτων δεν παράγει υδρόθειο. Κάλεσε τέλος τους εκπροσώπους όλων των φορέων να προχωρήσουν στη σύσταση συντονιστικής επιτροπής «ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας».

Ακολούθως τον λόγο πήρε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου σχετικά με το θέμα. Η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε την ανάγκη προμήθειας μηχανισμού ελέγχου της ρύπανσης, ώστε να υπάρχουν στοιχεία, για να είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι βιομηχανίες επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.
Ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος από τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ν. Καρβάλης. Με το ψήφισμα, το οποίο απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος, ζητείται ο έλεγχος της ρύπανσης και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων. Προειδοποιούν δε ότι αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους θα προχωρήσουν σε περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...