Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ένταση στη λαϊκή συνέλευση για τους ελέγχους στη βιομηχανία λιπασμάτων

Ημέρα:

spot_img

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο κατάμεστο από πολίτες και φορείς Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης, όπου είναι σε εξέλιξη η λαϊκή συνέλευση σχετικά με τους ελέγχους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, πολίτες εξαγριώθηκαν και υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στις δυο πλευρές με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία αναφέρθηκε στις απαντήσεις υπηρεσιών που διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξαν υπερβάσεις. Ωστόσο όπως είπε η κ. Τσανάκα, ο δήμος δεν μπορεί να βασίζεται στις μετρήσεις της εταιρείας, γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά μηχανισμού ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο «στόχαστρο» μπαίνουν και τα πετρέλαια, γιατί όπως ανέφερε η μυρωδιά του κλούβιου αυγού προέρχεται από το υδρόθειο και το εργοστάσιο λιπασμάτων δεν παράγει υδρόθειο. Κάλεσε τέλος τους εκπροσώπους όλων των φορέων να προχωρήσουν στη σύσταση συντονιστικής επιτροπής «ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας».

Ακολούθως τον λόγο πήρε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου σχετικά με το θέμα. Η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε την ανάγκη προμήθειας μηχανισμού ελέγχου της ρύπανσης, ώστε να υπάρχουν στοιχεία, για να είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι βιομηχανίες επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.
Ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος από τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ν. Καρβάλης. Με το ψήφισμα, το οποίο απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος, ζητείται ο έλεγχος της ρύπανσης και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων. Προειδοποιούν δε ότι αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους θα προχωρήσουν σε περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...