Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Ημέρα:

spot_img

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean στην θάλασσα του Ισραήλ βρίσκεται σε παραγωγή από τις 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το κοίτασμα Karish North που διαθέτει 34 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου και 37 εκατ. βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες βεβαιωμένα (2P) αποθέματα (συνολικά, 256 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου). Το Karish North αναπτύσσεται από το FPSO “Energean Power” όπως και το κοίτασμα Karish που από τον Οκτώβριο του 2022 βρίσκεται σε παραγωγή. Πλέον, η παραγωγή της Energean στο Ισραήλ προέρχεται από συνολικά 4 γεωτρήσεις, εξέλιξη που επιτρέπει ευελιξία στην χρήση των αποθεμάτων και στην ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας που απορρέουν από τα συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου προς τους πελάτες της.

Το κοίτασμα Karish North ανακαλύφθηκε από την Energean τον Απρίλιο του 2019, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιβεβαιωτική γέωτρηση. H Energean έλαβε την Τελική Επενδυτική Απόφαση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος τον Ιανουάριο του 2021 και μέσα σε τρία χρόνια το Karish North έφθασε στην παραγωγή.

Τα κοιτάσματα της Energean στο Ισραήλ

Νέο συμβόλαιο στο Ισραήλ

Επιπλέον. η Energean συνήψε με την Eshkol Energies Generation LTD, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στην Dalia Power Energies LTD, ένα νέο συμβόλαιο πώλησης φυσικού αερίου που προβλέπει αρχικά την προμήθεια προς τον πελάτη 0,6 bcm ετησίως, με αύξηση της ποσότητας στο 1 bcm ετησίως από το 2032 και μετά. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 15 ετών για προμήθεια περί τα 12 bcm συνολικά και διασφαλίζει έσοδα της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων κατά την διάρκειά του. Πλέον, η Energean προμηθεύει με φυσικό αέριο και τους τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού που ιδιωτικοποιήθηκαν από την Israel Electric Corporation, δηλαδή τους Ramat Hovav, Alon Tavor, East Hagit και Eshkol.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής: «H Energean πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο, φέρνοντας στην παραγωγή την 4η γεώτρησή μας στο Karish North, σε μια εξέλιξη που μάς δίνει επιχειρησιακή ευελιξία και μάς επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τη μέγιστη δυναμικότητα του “Energean Power”. Επιπλέον, το νέο συμβόλαιο με την Eshkol είναι μία δήλωση εμπιστοσύνης από τους παραγωγούς ηλεκτρισμού του Ισραήλ προς την Energean, προσθέτει έσοδα της τάξης των 2 δισεκ. δολαρίων και εντάσσεται στην στρατηγική μας να διασφαλίζουμε σε μακροπρόθεσμη βάση έσοδα από μακράς διαρκείας συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου».

Σημειώνεται ότι η Energean έχει προβλέψει για φέτος αύξηση της παραγωγής της στο Ισραήλ μεταξύ των 5,7 και 6,4 bcm, έναντι 4,4 bcm πέρσι.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...