Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Ημέρα:

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean συμμετέχει ως Χορηγός στον Σχολικό Μαραθώνιο “Πάμε Ανακύκλωση”, χορηγώντας τα δώρα που απονεμήθηκαν σε 7 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, μεταξύ των οποίων και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καβάλας ως βραβεία για τη διάκρισή τους στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τον οποίο παρέλαβαν τα σχολεία στη διάρκεια εκδήλωσης της πλατφόρμας Followgreen του Δήμου Καβάλας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαϊου στην πόλη.

Εκ μέρους της Energean, τα δώρα παρέδωσε στα βραβευθέντα σχολεία η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από τον Αρτέμη Μπαρμπούνη, υπεύθυνο για τις Εταιρικές Υποθέσεις της εταιρείας στην Καβάλα.

Η κα. Σάρδη δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία Followgreen στον Δήμο Καβάλας είναι πραγματικά αξιέπαινη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποτελούμε μέρος της παρέχοντας, μέσα από αυτές τις βραβεύσεις με τα δώρα, κίνητρα για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στην ανακύκλωση από την μαθητιώσα νεολαία.

Οι επιδόσεις των σχολείων αποτελούν ένα παράδειγμα προς μίμηση συνολικά για την κοινωνία, ενώ και εμείς στην Energean πετύχαμε να υποστηρίξουμε το δικό μας πρότυπο, ανακυκλώνοντας το 99% του νερού που χρησιμοποιήσαμε σε όλες μας τις εγκαταστάσεις.

Νιώθουμε ότι η κοινωνία της Καβάλας βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς μέσα από ανάλογες δράσεις στα σχολεία δημιουργούνται υπεύθυνοι πολίτες που θα συμβάλλουν σε έναν κόσμο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς που με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα θα απαντά στις προκλήσεις που σχετίζονται με το Κλίμα».

Το Followgreen του Δήμου Καβάλας αποτελεί μία πλατφόρμα που επιβραβεύει τους πολίτες που επαναχρησιμοποιούν ή ανακυκλώνουν. Οι πολίτες δημιουργούν λογαριασμό και κερδίζουν πόντους μέσω online εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση και μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν στον Δήμο τους. Στη συνέχεια, εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε κληρώσεις, ειδικές παροχές – εκπτώσεις τοπικών επιχειρήσεων ή τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης

Στην διάρκεια της περιόδου 2023-2024, στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Καβάλας, συμμετείχαν σχολεία και 4.353 μαθητές με πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις, καθώς ανακυκλώθηκαν 3.288 κιλά χαρτί, 711 κιλά μπαταρίες, 702 κιλά πλαστικό, 65 κιλά αλουμίνιο και 50 κιλά τηγανέλαιο συνολικά.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στηρίζει και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και ειδικότερα, τον Στόχο 11 για ‘Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», τον Στόχο 12 για «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή», τον Στόχο 13 «Δράση για το Κλίμα» και τον Στόχο 17 «Για συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...