Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Για μια ακόμη χρονιά, σημαντική η συνεισφορά της Energean στην οικονομία του ν. Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής

Ημέρα:

Για μια ακόμη χρονιά, η συνεισφορά της Energean στην οικονομία του Νομού Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής υπήρξε σημαντική. Σύμφωνα με την επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, στη διάρκεια του 2023 η Energean συνεισέφερε το ποσό των 11 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία.

Πρόκειται για το σύνολο των ποσών που κατέβαλε ως μισθούς στους περίπου 150 εργαζόμενούς της, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Νομό Καβάλας και τις γύρω περιοχές, σε τοπικούς εργολάβους, σε τοπικούς προμηθευτές που παρέχουν τεχνικές και κάθε είδους υπηρεσίες καθώς και σε φορείς που επιτελούν κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό έργο, στο πλαίσιο της πολιτικής  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το προϊόν αυτό αντανακλά και τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2023 για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας των εγκαταστάσεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεισφορά αυτή προέκυψε παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η παραγωγή πετρελαίου.

Συνολικά, από το 2008, όταν και η Energean ανέλαβε τις άδειες των κοιτασμάτων του Πρίνου, στην τοπική οικονομία έχουν εισφερθεί πάνω από 230 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα, η βιομηχανική δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας συνεχίστηκε με ένα εξαιρετικό αποτύπωμα στην Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον και σε απόλυτη αρμονία τόσο με την καθημερινότητα των πολιτών της Καβάλας και της Θάσου όσο και με τις οικονομικές δραστηριότητες στο νομό, όπως ο τουρισμός και η αλιεία.

Με άξονα την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας από τα κοιτάσματα Πρίνος, Βόρειος Πρίνος και Έψιλον καθώς και με την μεγάλη επένδυση της τάξης των 400 εκατ. για την δημιουργία χώρου αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο, οι προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία και τις κοινωνίες της περιοχής αναδεικνύονται ως ιδιαίτερα ευοίωνες και για τις επόμενες δύο δεκαετίες.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...