Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Energean: Επιστροφή στη δουλειά ως την Δευτέρα, αλλιώς απόλυση

Ημέρα:

spot_img

Από την Energean εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Έως την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η Energean θα περιμένει όσους εργαζόμενους παρανόμως εξακολουθούν να απέχουν από την εργασία τους να γνωστοποιήσουν ότι επιστρέφουν άμεσα στην θέση τους. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης όσων παραμένουν εκτός με ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν στο νέο ξεκίνημα για τον Πρίνο, οι οποίοι είναι διαπιστωμένα και πολλοί και ικανοί.

Όπως και με την κατάληψη που εμπνεύσθηκαν και εκτέλεσαν η διοίκηση του Σωματείου, οι συνοδοιπόροι της και οι καθοδηγητές τους, η διοίκηση εξάντλησε κάθε περιθώριο αναμονής και υπομονής. Όλο αυτό το διάστημα, επανειλημμένα ζητήσαμε από τους εργαζόμενους που ακολουθούν την πρωτοφανή και παράνομη αυτή επίσχεση εργασίας να επιστρέψουν στην δουλειά. Δεσμευθήκαμε ότι η επιστροφή θα γίνει με τους εργασιακούς όρους και τις αποδοχές που προβλέπονταν στην προηγούμενη επιχειρησιακή σύμβαση, παρόλο που αυτή έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και παρόλο που οι επανειλημμένες αρνήσεις του Σωματείου για τη διεξαγωγή συζήτησης οδήγησαν στη μη υπογραφή νέας. Το αποδείξαμε στην πράξη με όσους συναδέλφους έχουν ήδη επιστρέψει και, βεβαίως, με όσους δεν σταμάτησαν να εργάζονται ποτέ.

Η εταιρεία ζημιώνεται καθημερινά από την έλλειψη παραγωγής και εσόδων. Ανάλογα, ζημιώνεται και το ελληνικό Δημόσιο, καθώς δεν εισπράττει ούτε δικαιώματα ούτε φόρους σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ήρθε πλέον η ώρα της απόφασης: γυρίζουμε στη δουλειά και εργαζόμαστε μαζί με τους δεκάδες συναδέλφους μας που είναι καθημερινά στο καθήκον και μοχθούν για το σήμερα και το αύριο ή θέτουμε τον εαυτό μας οριστικά εκτός της εταιρείας και του Πρίνου.

Πίσω από το παραμύθι περί ανασφαλών συνθηκών λειτουργίας δεν μπορεί να κρύβεται κανείς, από τη στιγμή που όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας του εργοστασίου εξακολουθούν να είναι σε ισχύ. Ας μην κρυβόμαστε! Στόχος αυτής της επίσχεσης, κατά της οποίας η εταιρεία έχει κινήσει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, είναι να εκβιαστεί η διοίκηση και να δεχθεί πίσω όλους αυτούς που παραβίασαν τους κανόνες ασφαλείας και λειτουργίας του Πρίνου και τις εντολές της διοίκησης, έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος. Όλους αυτούς που τραμπούκισαν και προπηλάκισαν συναδέλφους τους προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσουν και να τους κρατήσουν στο «μαντρί».

Και, βεβαίως, η πολιτικοποίηση της υπόθεσης δείχνει ότι κάποιοι δεν διστάζουν να παίξουν με τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, βλέποντάς τους μόνο ως πιθανές ψήφους σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Υποτιμούν, έτσι, τη νοημοσύνη όλων μας και αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους πορεία.

Το ξεκαθαρίζουμε: η Energean δεν εκβιάζεται! Όσοι είναι υπεύθυνοι για όλα όσα βιώσαμε τους προηγούμενους μήνες δεν έχουν θέση στον Πρίνο και το γνωρίζουν πια και οι ίδιοι πολύ καλά. Ούτε φυσικά η Energean πρόκειται να κάνει οποιοδήποτε διάλογο μαζί τους – τον διάλογο τον ζητούσαμε συνεχώς από πέρσι τον Φεβρουάριο, αλλά οι κύριοι αυτοί προφανώς το εξέλαβαν αυτό ως αδυναμία μας…

Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να θέσει και πάλι σε παραγωγή τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου και, φυσικά, να ολοκληρώσει την επένδυση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον. Η παραγωγή θα ξεκινήσει αμέσως μόλις καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σήμερα σε ανθρώπινο δυναμικό και, βεβαίως, αφού πραγματοποιηθούν οι σχετικές επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες αρχές του ελληνικού Δημοσίου και τον ανεξάρτητο νηογνώμονα.

Για όλους όσοι θέλουν να είναι παρόντες στο νέο ξεκίνημα και στον δρόμο των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της προσωπικής εξέλιξης και της ευημερίας της τοπικής μας κοινωνίας, η 7η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ευκαιρία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...