Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο Top 17% της βιομηχανίας αερίου και πετρελαίου η Energean

Ημέρα:

spot_img

Πιστή στη δέσμευσή της για τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environment, Social, Governance – ESG), η Energean ανακοινώνει σήμερα ότι πέτυχε νέα αναβάθμιση στην αξιολόγησή της στο πλαίσιο του Carbon Disclosure Project Κλιματική Αλλαγή από το «Β» στο «Α-», εξέλιξη που την τοποθετεί στο Top 17% των εταιρειών της βιομηχανίας αερίου και πετρελαίου διεθνώς.

Η αξιολόγηση αυτή βρίσκεται σημαντικά επάνω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας αερίου και πετρελαίου που είναι «C» παγκοσμίως και «Β» στην Ευρώπη, καθώς και τη συνολική αξιολόγηση του βιομηχανικού κλάδου διεθνώς που είναι «C». Η επίδοση αυτή αποδεικνύει ότι η δέσμευση της Energean για μηδενικό ισοζύγιο σε εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ως το 2050 (η πρώτη δέσμευση παγκοσμίως από εταιρεία του κλάδου της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων) δεν είναι θεωρητική, αλλά έχει βαθιές ρίζες στην προσπάθεια η εταιρεία να γίνει η καλύτερη Energean που μπορεί.

H αξιολόγηση της Energean

Ο κ. Βασίλης Τσέτογλου, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος (HSE) του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την επίδοση της Energean στον συγκεκριμένο τομέα. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι ένας επιχειρηματικός όμιλος μπορεί να συνδυάσει την θετική πορεία στην ενεργειακή ασφάλεια με την ενεργειακή μετάβαση στο πλαίσιο της Κλιματικής Αλλαγής. Πετύχαμε την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση σε τομείς όπως η Δημοσιοποίηση και Πιστοποίηση των Άμεσων και Έμμεσων Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (Scope 1&2), οι Διεργασίες Διαχείρισης Κινδύνων Κλιματικής Αλλαγής, οι πρωτοβουλίες Μείωσης των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα, η Εταιρική Διακυβέρνηση και η Επιχειρησιακή Στρατηγική Αντιμετώπισης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, έχοντας ακόμα περιθώρια βελτίωσης σε συγκεκριμένους επιπλέον τομείς. Θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, και την προμήθεια αξιόπιστης και ασφαλούς ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως απώτερο στόχο την επίτευξη της δέσμευσης μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050».

Σχετικά με το CDP

Η αξιολόγηση του CDP επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις επιδόσεις τους στον τομέα των ESG καθώς και να αντιληφθούν σε ποιες δραστηριότητές τους πρέπει να εστιάσουν ώστε να βελτιωθούν. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να σημειώνουν πρόοδο στις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις μέσα από την παρακολούθηση δεικτών και την σύγκριση με εταιρείες του κλάδου τους, με στόχο να επιτυγχάνουν τη διαρκή βελτίωση αυτών των επιδόσεων.

Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί ένα παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης για επενδυτές, επιχειρήσεις, πόλεις, κράτη και περιοχές, ώστε να είναι εφικτή η διαχείριση της επίδρασής τους στο περιβάλλον. Η παγκόσμια οικονομία αξιολογεί το CDP ως το χρυσό κριτήριο για την καταγραφή των περιβαλλοντικών επιδόσεων με την πιο πλούσια και πλέον περιεκτική συγκέντρωση στοιχείων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...