Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΟΕΒΕΚ καλεί σε συνάντηση τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τον ΤΑΡ

Ημέρα:

spot_img

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με θέμα την όδευση του αγωγού ΤΑΠ στην περιοχή των Φιλίππων Καβάλας, απευθύνει η ΟΕΒΕΚ προς τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδας Εldar Aliyev. Στην επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Eldar Aliyev, επιτετραμμένε της Πρεσβείας,

Με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλούμε επιτρέψτε μας να αναφερθούμε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας από την σχεδιασμένη όδευση του αγωγού ΤΑΠ. Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε και στην καθόλα αρνητική στάση της κατασκευάστριας εταιρίας, η οποία από το έτος 2013 ενημερώθηκε για αυτά τα προβλήματα που αναφέρουμε και δεν έκανε επί της ουσίας τίποτε απολύτως για να τα επιλύσει.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας, υπήρξε από την αρχή (το έτος 2013) συμπαραστάτης της προσπάθειας για αλλαγή της όδευσης (επάνω από τα βουνά), μαζί με όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους και τα σωματεία του Νομού Καβάλας, καθώς επίσης και με τον Δήμο Καβάλας βάση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βάση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι  αποφάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας μιλούν για όδευση του αγωγού εκτός των τεναγών Φιλίππων και εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου Καβάλας.

Με τα ανωτέρω ως δεδομένα αλλά και με τη βούληση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων αυτής, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ένα τόσο σημαντικό έργο δεν θα ολοκληρωθεί, καθώς οι πολίτες της περιοχής μαζί με όλους τους φορείς δεν θα επιτρέψουν τις εργασίες με κάθε τρόπο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να αποδεχτείτε την πρόσκληση μας και να μεταβείτε στην Καβάλα το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε αφενός να σας γνωρίσουμε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν και γιατί όχι να σας τα δείξουμε ακόμη και μέσα στα χωράφια, δηλαδή εκεί που θέλει η κατασκευάστρια εταιρία να τοποθετήσει τον αγωγό και αφετέρου, να συζητήσουμε όλες τις δυνατές λύσεις που υπάρχουν για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη, για την κοινωνία της Καβάλας η όδευση του αγωγού ΤΑΠ, όπως είναι σήμερα σχεδιασμένη, δεν θα επιτραπεί καθώς θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα  και πολύ υψηλή επικινδυνότητα. Πιστεύουμε ότι η δική σας συμβολή μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά και θα βάλει τέλος στην ανάρμοστη συμπεριφορά της κατασκευάστριας εταιρίας. Εξάλλου από ότι γνωρίζουμε, το έργο του αγωγού ΤΑΠ είναι Εθνικής σημασίας και για την Ελλάδα αλλά και για το Αζερμπαϊτζάν.

Αναμένοντας την παρουσία σας,

Με εκτίμηση

Παναγιωτίδης Ιωάννης Πρόεδρος ΔΣ 

Αρσονιάδης Παναγιώτης Γ. Γραμματέας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...