Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση του ΤΑΡ σχετικά με τις εργασίες στα Λασπόλουτρα Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG), εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε απάντηση ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών αναφορικά με εργασίες του στα Λασπόλουτρα Καβάλας, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα ήθελε να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Όπως έχουμε ήδη δηλώσει με την από 12 Ιουλίου 2017 ανακοίνωσή μας, τα έργα που εκτελούνταν από εργολήπτρια εταιρεία του TAP στην περιοχή Λασπόλουτρα (χλμ. 205.1 της όδευσης του αγωγού), αφορούσαν στη διάνοιξη σκάμματος για τον εσωτερικό καθαρισμό του ήδη τοποθετημένου τμήματος του αγωγού και την προετοιμασία για τη μελλοντική υδροστατική δοκιμή. Καμία εργασία γεώτρησης δεν έχει πραγματοποιηθεί στο γεωτεμάχιο – από όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στο σημείο στις 3 Ιουλίου 2017, έως την ολοκλήρωσή τους στις 15 Ιουλίου 2017.

Η ποσότητα του νερού που απαντλήθηκε κατά τις εργασίες διάνοιξης του σκάμματος και καθαρισμού του αγωγού δεν επηρέασαν κανένα γειτονικό γεωτεμάχιο. Μάλιστα, το νερό αντλούνταν ταυτόχρονα πίσω στο έδαφος, προσφέροντάς το σε παρακείμενους αγρούς.

Ο TAP και οι εργολήπτριες εταιρείες του συμμορφώνονται πάντα με την κείμενη νομοθεσία. Κατά συνέπεια, όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ισχύ – όταν είναι απαραίτητο να εκδοθούν. Για τα έργα που εκτελούνταν στα Λασπόλουτρα, ωστόσο, δεν απαιτούνταν καμία αδειοδότηση.

Επίσης, όπως ενημερώσαμε το Δήμο Καβάλας με επίσημη επιστολή μας στις 14 Ιουλίου 2017, οι εργασίες στην περιοχή ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 15 Ιουλίου, και καμία περαιτέρω εργασία εκσκαφής με την ταυτόχρονη χρήση νερού δεν έχει προγραμματιστεί στην περιοχή έως τις 15 Αυγούστου.

Μαζί με την ασφάλεια, κύριο μέλημα του ΤΑΡ είναι η τήρηση των υψηλότερων δυνατών προτύπων στις δραστηριότητές του. Έχουμε δεσμευθεί, κατά συνέπεια, να σεβόμαστε τις τοπικές κοινότητες και να προστατεύουμε το περιβάλλον, προωθώντας ταυτόχρονα την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις περιοχές που επηρεάζονται από το έργο. Για το λόγο αυτό, εξασφαλίζουμε ότι κάθε επίδραση από την κατασκευή θα είναι προσωρινή, ενώ τα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες μόνιμα.

Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός αναφορικά με τις δραστηριότητές μας δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...