Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση του ΤΑΡ για τα έργα στην περιοχή Λασπόλουτρα

Ημέρα:

spot_img

O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα ήθελε να διευκρινίσει ότι:

«Τα έργα που εκτελούνται από εργολήπτρια εταιρεία του ΤΑΡ στην περιοχή Λασπόλουτρα (χλμ. 205,1 της όδευσης του αγωγού) αφορούν στη διάνοιξη σκάμματος για τον εσωτερικό καθαρισμό του ήδη τοποθετημένου τμήματος του αγωγού και την προετοιμασία του για τη μελλοντική υδροστατική δοκιμή. Η υδροστατική δοκιμή αποτελεί μέθοδο επιβεβαίωσης της ασφάλειας του αγωγού, και υλοποιείται μόνο εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής σε κάθε περιοχή. Στο συγκεκριμένο σημείο, η δοκιμή έχει προγραμματιστεί για μεθύστερο χρονικό διάστημα, πριν το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί και η σχετική διαδικασία αδειοδότησης από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Από την προηγούμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο έως και σήμερα, 12 Ιουλίου 2017, καμία εργασία γεώτρησης δεν έχει πραγματοποιηθεί στο γεωτεμάχιο. Στην παρούσα φάση των έργων υπάρχουν αντλίες που εκτελούν εργασίες στο σημείο, αποστραγγίζοντας ύδατα από το έδαφος στην επιφάνεια του σκάμματος, ώστε να δημιουργηθεί ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για την ομάδα που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού και προετοιμασίας. Πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία, προσωρινής ανακούφισης του υδροφόρου ορίζοντα.

Η ποσότητα του νερού που προκύπτει από την τοπική αποστράγγιση κατά τις εργασίες διάνοιξης του σκάμματος και καθαρισμού του αγωγού, περιορίζεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο σκάμμα, δεν επηρεάζει τα γειτονικά γεωτεμάχια και ταυτόχρονα αντλείται πίσω στο έδαφος.

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι εργολήπτριες εταιρείες του ΤΑΡ υποχρεούνται να υλοποιούν το σύνολο των εργασιών που έχουν αναλάβει με βάση την εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων (ΜΠΚΕ) του ΤΑΡ, καθώς και τις σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ελληνικής Πολιτείας.

Μαζί με την ασφάλεια, κύριο μέλημα του ΤΑΡ είναι η τήρηση των υψηλότερων δυνατών προτύπων για την προστασία του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό, διεξάγαμε μία εκ των εκτενέστερων ΜΠΚΕ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε ώστε ο αντίκτυπος των εργασιών κατασκευής να είναι προσωρινός. Και για το λόγο αυτό έχουμε δεσμευθεί για την πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε όλο το μήκος της όδευσης του αγωγού. Ήδη σήμερα, κι ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο μέσο της κατασκευής, έχουμε μπει στη φάση αποκατάστασης σε περισσότερα από 100 χλμ στο σύνολο των 550 χλμ ελληνικού εδάφους που θα διασχίσει ο αγωγός».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...