Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

“Πέρασε” από την Βουλή η τροπολογία για την ενίσχυση των Πετρελαίων του Πρίνου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με 158 ναι “πέρασε” από την Βουλή η τροπολογία για την ενίσχυση των Πετρελαίων του Πρίνου.

Η τροπολογία είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Υπερψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών της Κυβέρνησης (158), ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησε κατά τη διαδικασία, το Κίνημα Αλλαγής απείχε από την ψήφιση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ανέφερε πως με την διάταξη αυτής της τροπολογίας δίνεται η δυνατότητα της ενίσχυσης από το ελληνικό Δημόσιο, στην εταιρεία «Energean Oil & Gas Eνεργειακή Αιγαίου ΑΕ – Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων» με σκοπό την στήριξή της οικονομικά, καθώς στην διάρκεια της πανδημίας, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα από την κατάρρευση, διεθνώς, των τιμών του πετρελαίου. Για τον λόγο αυτό, ανέφερε ο υφυπουργός, έρχεται το ελληνικό Δημόσιο να στηρίξει την εν λόγω εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πρίνου και της Καβάλας. Μια εταιρεία, που, όπως είπε ο υφυπουργός, λειτουργεί από το 1999, σε μια ευαίσθητη περιοχή.

spot_img

Διαφημίσεις