Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025
Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Οι καταναλωτές που βάζουν στις δεξαμενές τους από 700 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και πάνω, θα είναι οι αδικημένοι της φετινής χρονιάς, όσον αφορά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Μαζί με αυτούς κι όσοι έχουν βάλει πετρέλαιο από πέρυσι και δεν θα χρειαστεί να ξαναβάλουν μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για να λάβει κανείς το επίδομα. Στον αντίποδα, κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν σπίτια με λίγα τετραγωνικά, για τα οποία χρειάζονται μικρότερες ποσότητες πετρελαίου, ενώ παράλληλα αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το αν θα χορηγηθεί εκ νέου επίδομα από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά.

Η πόλη της Καβάλας ανήκει στις πεδινές, οπότε υπάρχει μείωση στο μέγιστο επίδομα κατά 20%. Οπότε από τα 180 ευρώ ο καταναλωτής θα λάβει ποσό 144 ευρώ

«Φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια επίδομα θέρμανσης, χωρίς να χρειαστεί να το επιστρέψουν, θα λάβουν όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο μέχρι και τις 31.12.2019. Όσοι αγοράσουν πετρέλαιο από τη νέα χρονιά βέβαια, δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ανήκει στη Β’ Ζώνη, η οποία χωρίζεται σε δυο περιοχές. Ορεινές και πεδινές. Η πόλη της Καβάλας ανήκει στις πεδινές, οπότε υπάρχει μείωση στο μέγιστο επίδομα κατά 20%. Οπότε από τα 180 ευρώ που δικαιούται καταναλωτής ορεινής περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, θα λάβει ποσό 144 ευρώ», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Πούλος.

Για να κρατήσει το επίδομα κάποιος και να μη χρειαστεί να το επιστρέψει πίσω, πρέπει να βάλει ποσότητα πετρελαίου ίση με το διπλάσιο ποσό του επιδόματος

«Το ποσό αυτό προσαυξάνεται με 10% σε περίπτωση που υπάρχει προστατευόμενο μέλος στην οικογένεια. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι για να κρατήσει το επίδομα και να μη χρειαστεί να το επιστρέψει πίσω, πρέπει να βάλει ποσότητα πετρελαίου ίση με το διπλάσιο ποσό του επιδόματος. Δηλαδή πρέπει να αγοράσει 350 ευρώ πετρέλαιο για να πάρει τα 180 ευρώ που είναι το μέγιστο ποσό επιδότησης στην Π.Ε. Καβάλας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

«Έτσι όπως έχει γίνει όμως ο νόμος, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί οι οποίοι θα μπορέσουν να κρατήσουν το επίδομα…»

«Η κυβέρνηση μας είπε ότι αυξάνει το ποσό του επιδόματος θέρμανσης από τα 56 στα 62 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι όπως έχει γίνει όμως ο νόμος, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί οι οποίοι θα μπορέσουν να κρατήσουν το επίδομα. Είναι πολλοί δικαιούχοι που τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης περιόδου προμηθεύτηκαν πετρέλαιο και δεν θα τους είναι απαραίτητο μέχρι να τελειώσει η φετινή χρονιά και άρα θα έχει λήξει και η προθεσμία να βάλουν πετρέλαιο μέχρι τις 31.12.19. Μέχρι τώρα έχουμε έναν πάρα πολύ ήπιο καιρό, ο κόσμος δεν έκαψε πετρέλαιο κι έτσι υπάρχουν ποσότητες στις δεξαμενές των καταναλωτών. Οπότε για αυτούς είναι αδικία να μη μπορέσουν να βάλουν πετρέλαιο από τη νέα χρονιά», υπογράμμισε ακόμη ο Φώτης Πούλος.

«Διασταυρώσεις θα γίνουν από 15 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου της επόμενης χρονιάς. Όποιους δει το σύστημα ότι έχουν πάρει λιγότερο από το διπλάσιο της επιδότησης θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν τη διαφορά ατελώς»

«Υπήρχαν εξαγγελίες ότι θα αυξανόταν το επίδομα θέρμανσης, θα ήταν πιο ευνοϊκό για τους καταναλωτές, αλλά έτσι πως έχουμε διαβάσει τον νόμο οι μόνοι που ευνοούνται από τη ρύθμιση είναι αυτοί που έχουν μικρό σπίτι και δεν καίνε πολλά λίτρα πετρέλαιο. Οι καταναλωτές που χρειάζονται 700 ή 1000 λίτρα, που είναι μια μέση οικογένεια σε αυτή την περίπτωση είναι αδικημένοι και παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Πρέπει επίσης να πούμε ότι οι καταναλωτές που θα κάνουν αίτηση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα. Διασταυρώσεις θα γίνουν από 15 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου της επόμενης χρονιάς. Όποιους δει το σύστημα ότι έχουν πάρει λιγότερο από το διπλάσιο της επιδότησης θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν τη διαφορά ατελώς», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η έλλειψη συντονισμού οδηγεί σε μία ανυπόφορη κατάσταση

Ηλίας Καλανταρίδης: Ο δήμος Καβάλας όφειλε να φροντίσει ώστε...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου

"Η απώλεια της Σούζυς Καζαντζίδου μάς γέμισε όλους με...

Μόνιμα θεσμικά μέτρα για να προχωρήσει η οικονομία

Λεωνίδας Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει όλες τις παροχές...

Άγγελος Βλάχος: Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την κρουαζιέρα

Για τους στόχους που θέτει η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. σχετικά...

Γιατί ο τουρισμός ψάχνει εργαζόμενους και η Εστίαση θα δει λουκέτα

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το 2019 η Ελλάδα είδε 31,5...

Αγορά Καβάλας: Θετικό πρόσημο μεν, αλλά με αστερίσκους

Για την εικόνα που παρουσίασε η αγορά της Καβάλας...

Την Δευτέρα η εκδήλωση του «Τόπου της Ζωής μας» για τα αδέσποτα ζώα

Η Δημοτική Κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής μας» σας...

Ξεκινά την Δευτέρα η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Κουντουριώτου

Από τον δήμο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...