Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Alexander Zinell αναλαμβάνει την διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Ημέρα:

spot_img

O Alexander Zinell θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Fraport Greece», στην Αθήνα. Η θητεία του θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Ο 49χρονος διπλωματούχος οικονομολόγος Alexander Zinell εργάζεται από το 2001 στη Fraport. Από το 2003, ανέλαβε για έξι χρόνια θέσεις στελέχους σε εταιρείες, στις οποίες συμμετέχει η Fraport στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Από το 2009 και μέχρι σήμερα, ο κ. Zinell είναι επικεφαλής στον τομέα διεθνών επενδύσεων, τον τομέα που ασχολείται με τις διεθνείς συμβουλευτικές δραστηριότητες και συμμετοχές της Fraport AG. Με τη συμβολή του, η Fraport πέτυχε να εξαγοράσει την αμερικανική Airmall και να αποκτήσει πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά μεταφορών διεθνώς. Επιπλέον, συνέβαλε στη σύναψη των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους αερολιμένες στην Αγία Πετρούπολη, στη Λιουμπλιάνα και πρόσφατα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Ο κ. Zinell δήλωσε ότι είναι αισθάνεται αισιόδοξος για τις νέες του αρμοδιότητες και πρόσθεσε:

«Τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες από τουριστικής πλευράς. Αποτελούν κόμβους διασύνδεσης της περιφέρειας και των νησιών. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα μου δοθεί η ευκαιρία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Fraport Greece να αλλάξουμε την εικόνα τους και είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο τουρισμός της Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, οι τοπικές κοινωνίες, το ελληνικό δημόσιο αλλά και η Fraport Greece θα επωφεληθούν από αυτήν τη συνεργασία».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fraport AG, Δρ. Stefan Schulte, δήλωσε πεπεισμένος πως η διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων βρίσκεται στα καλύτερα χέρια:

«Χαίρομαι πολύ που ο Alexander Zinell θα αναλάβει αυτήν την υπεύθυνη θέση. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό και ανέπτυξε με εξαιρετική επιτυχία το διεθνές δίκτυο των αερολιμένων μας. Όλα τα αεροδρόμιά μας είχαν άριστη εξέλιξη και ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ευχόμαστε στον κ. Zinell καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τον Alexander Zinell στις νέες του αρμοδιότητες. Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής εμπειρία του και ο επαγγελματισμός του θα δώσουν επιπλέον ώθηση στην επένδυση. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά για να αποκτήσει η χώρα μας 14 εξαιρετικές πύλες εισόδου για τους τουρίστες και τους ξένους επισκέπτες».

Μετά από την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, αναμένεται η ανάληψη της λειτουργίας και ανάπτυξης των αεροδρομίων από την Fraport Greece μέχρι το τέλος του έτους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...