Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: “Μετά τον 2ο γύρο, πάμε σε εκλογές”

Ημέρα:

spot_img

Εκλογές θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του αμέσως μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών που δίνει προβάδισμα 9 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού», δήλωσε εισαγωγικά στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

«Η αφοσίωσή μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή. Είναι ηθική υποχρέωση. Είναι απαράβατος κανόνας. Είναι η ψυχή μας. Είναι η ψυχή μου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το σημερινό αποτέλεσμα -πρόσθεσε- δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, να αμφισβητήσει συνολικά αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Ήδη το κάνει», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη», είπε.

«Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: Αν επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του ΔΝΤ, στο χθες που όλοι και όλες ζήσαμε», σημείωσε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...