Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Καβάλα ο Αρχιεπίσκοπος για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης ΦΝΘ

Ημέρα:

spot_img

Σε συνέχεια του ήδη ανακοινωθέντος επετειακού εορτασμού των ΕΚΑΤΟ (100) χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου γίνεται γνωστό στην τοπική μας κοινωνία ότι η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την τακτική συνεδρίαση του Απριλίου της 167ης Συνοδικής Περιόδου, ασχολήθηκε, μεταξὺ των άλλων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, και με την υποβληθείσα πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Στεφάνου σχετικά με την καθιέρωση ως «ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ» του καταρτισθέντος επετειακού εορταστικού προγράμματος.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που διακινήθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί του Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«η Ιερά Σύνοδος κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 και υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος έθεσε υπό την αιγίδα αυτής τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό ετών από της ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και ενέκρινε το πρόγραμμα των εν λόγω εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024». 

Την επίσημη πρόσκληση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών θα επιδώσουν αυτοπροσώπως και από κοινού, μετά από τον κατάλληλο συντονισμό για την μετάβαση στην Αθήνα στην έδρα της Ιεράς Συνόδου, όλα τα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής του εορτασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι Δήμαρχοι Καβάλας, Νέστου και Θάσου, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (πρώην ΔΙΠΑΕ), η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

Με αφορμή, λοιπόν, την συγκεκριμένη επέτειο η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή μας με την παρουσία του δωδεκαμελούς και  διαρκούς διοικητικού οργάνου αυτής Εκκλησίας της Ελλάδος με επικεφαλής τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Παρόμοια καθιέρωση αναμένεται και από μέρους της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με τον ορισμό της πατριαρχικής αντιπροσωπείας για την ταυτόχρονη παρουσία της στον εορτασμό της τοπικής μας εκκλησίας.

Θερμές απευθύνονται οι ευχαριστίες προς όλους όσους από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την ολοπρόθυμη στήριξη τους στην επετειακή αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και εξακολουθούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την επιτυχία των προγραμματιζομένων.    

ΕΚΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ Φ.Ν.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...