Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λατρευτικές εκδηλώσεις και βαπτίσεις στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Λυδίας

Ημέρα:

spot_img

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα στην μεταπασχάλια εαρινή περίοδο που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε ο εφετινός εορτασμός της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο Ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας παρά τους αρχαίους Φιλίππους, κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 19.05.2022 εψάλη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κωνσταντιανής (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Κοσμά.

Το πρωΐ της Παρασκευής 20.05.2022 τελέσθηκε το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, και ακολούθησε το ομαδικό Βάπτισμα ενηλίκων στο υπαίθριο Βαπτιστήριο στα νερά του Ζυγάκτη ποταμού, σε ανάμνηση της βαπτίσεως της αγίας Λυδίας από τον Απόστολο Παύλο.

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε ζωντανή και απ’ ευθείας σύνδεση με το ιερό Βαπτιστήριο από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μέσα στο αιώνιο παρόν του Μυστηρίου της Χάριτος, της εν Χριστώ αναγεννήσεως και σωτηρίας μας, αναθάλλουν και καρποφορούν ακατάλυτοι πνευματικοί δεσμοί με τον ακούραστο εργάτη του ευαγγελίου, τον θείο Παύλο, ο οποίος την άνοιξη του 50 μ.Χ. ανοίγει διά της Νεαπόλεως, της σημερινής Καβάλας, την θύρα της Ελλάδος και της Ευρώπης, προκειμένου να απελευθερώση τους Λαούς από τα δεσμά της ειδωλολατρείας. Τιμητική συνοδεία του οι στενοί συνεργάτες του, άγιοι Απόστολοι, Λουκάς, Σίλας και Τιμόθεος, όπως και η αγία Λυδία η Φιλιππησία.

Η πανήγυρις της Αγίας μας, προσελκύει πάντοτε όλους τους χριστιανούς στον ευλογημένο τόπο των Φιλίππων, για την αναβίωση των θαυμασίων της Πρόνοιας και της αγάπης του Θεού, όπως αυτή εκφράσθηκε με τα συγκλονιστικά γεγονότα τη παρουσίας του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους. Οι σύγχρονοι Φιλιππήσιοι, πιστοί στις παραδόσεις, τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια όσα εδίδαξε και μάς διδάσκει με τον λόγο και το παράδειγμά Του, εμπνεόμενοι και από την «τον Θεόν σεβομένη» Φιλιππησία Αγία μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.-

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δικαιολογητικά για την προμήθεια κάρτας στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

Από την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα Ενημερώνουμε τους...

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι του Δήμου Παγγαίου

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα έχουν την τιμή να...

Εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα σε όλο τον νομό

Με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί οι κάτοικοι του...

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...