Το Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας αλλάζει όψη

Ημέρα:

Γιώργος Γραμμένος: Είναι μία διαδικασία η οποία προβλέπω ότι θα μας απασχολεί και το 2024, οπότε συνεχίζουμε με τα μέτρα ασφαλείας / Εγκρίθηκε η δαπάνη για τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου που θα στεγάσει το Ειρηνοδικείο

Για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, αλλά και το Ειρηνοδικείο της Θάσου, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Όσον αφορά το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. σημείωσε αρχικά ότι έχει εγκριθεί μία μελέτη, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται να αποξηλωθούν τα μάρμαρα περιμετρικά του κτηρίου και να γίνει μία θερμομόνωση στην πρόσοψή του.

«Το κτήριο θα βαφεί, οπότε δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Θα είναι σαν ένας κανονικός εξωτερικός τοίχος χωρίς τη μαρμαροδομή…»

«Στη συνέχεια το κτήριο θα βαφεί, οπότε δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα. Θα είναι σαν ένας κανονικός εξωτερικός τοίχος χωρίς τη μαρμαροδομή. Δεν θα επανατοποθετηθούν αυτά τα μάρμαρα κι έτσι θα έχουμε πλήρη αλλαγή εικόνας του Δικαστικού Μεγάρου. Αυτή είναι μία διαδικασία, η οποία όταν θα ξεκινήσει προβλέπω ότι και το 2023 και το 2024 θα μας απασχολεί αυτό το θέμα. Άρα μέχρι τότε συνεχίζουμε με τα μέτρα ασφαλείας πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου όπως ακριβώς μας έχει υποδείξει η Πολεοδομία, σύμφωνα με την έκθεση επικινδύνου που έχει κάνει. Τα μέτρα τηρούνται και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο άλλο πρόβλημα μέχρι σήμερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος.

Προωθείται λύση και για το πρόβλημα ψύξης – θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. αναφέρθηκε σε ένα ακόμη ζήτημα που αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και δεν είναι άλλο από το πρόβλημα στο σύστημα ψύξης – θέρμανσης του κτηρίου.

«Έχει γίνει μία σχετική μελέτη, καθώς απαιτείται η αντικατάσταση κάποιων από αυτά τα μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί όταν έγινε το κτήριο. Δεν είναι πολύ μεγάλη η δαπάνη, η οποία έχει εγκριθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, προκειμένου να γίνει και αυτή η ανάθεση για να μπορέσουμε να έχουμε, κυρίως το καλοκαίρι που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα, ψύξη στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου για να λειτουργεί κανονικά. Τον χειμώνα με το όποιο πρόβλημα, οι υπάλληλοι φέρνουν τα «ατομικά» τους καλοριφέρ από το σπίτι και δεν υπάρχει πρόβλημα. Στις αίθουσες του δικαστηρίου δεν υπάρχει επίσης πρόβλημα, γιατί εκεί υπάρχει μία αυτοτελής θέρμανση, με αυτό που αποκαλούμε κλιματιστικά – ντουλάπες, οπότε έτσι λύνεται το θέμα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

«Εγκρίθηκε η δαπάνη για τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου του ισογείου της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου, προκειμένου να καταστεί λειτουργικός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός δικαστηρίου…»

Τέλος, για το θέμα του Ειρηνιδοκείου Θάσου, ο Γιώργος Γραμμένος υπογράμμισε: «Εγκρίθηκε η δαπάνη για τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου του ισογείου της πρώην Δ.Ο.Υ., προκειμένου να καταστεί λειτουργικός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός δικαστηρίου. Μιλάμε για το ισόγειο της παλιάς Δ.Ο.Υ. Θάσου και στον 1ο όροφο που έχει νοικιάσει ο Δήμος, όπου εκεί σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε και το Κτηματολογικό Γραφείο και το Υποθηκοφυλακείο Θάσου, για να είναι σε ένα ενιαίο κτήριο και να εξυπηρετείται ο κόσμος. Περιμένουμε τώρα να κατατεθεί η μελέτη και στη συνέχεια να γίνει η ανάθεση των εργασιών. Τώρα έχει αναλάβει το έργο η εταιρεία του δημοσίου με την επωνυμία Κτηριολογικές Υποδομές Δημοσίου, αυτή κάνει την ανάθεση. Θα το αναθέσει σε μηχανικούς από την Καβάλα για να εκτελέσουν το έργο για να προχωρήσουμε γρήγορα. Όμως και αυτό δεν προβλέπεται να τελειώσει, να λειτουργήσει δηλαδή το Ειρηνοδικείο Θάσου, πριν το νέο δικαστικό έτος. Εκεί τοποθετούμε την αποπεράτωση των εργασιών, δηλαδή μες στο καλοκαίρι του 2024, ούτως ώστε με τη νέα χρονιά να μπούμε και να λειτουργήσουμε στο νέο χώρο, αφού βεβαίως προσληφθεί και ο υπάλληλος και καλυφθούν οι οργανικές θέσεις, γιατί έχουμε και τέτοιο ζήτημα στη Θάσο. Από 1η Ιανουαρίου ελπίζουμε ότι έχουμε θα έχουμε μόνιμο υπάλληλο από τη σχολή δικαστικών υπαλλήλων που για φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει και με τη δεύτερη κενή οργανική θέση όταν κενωθεί. Προχωράμε με αισιοδοξία με βήμα αργό μεν, αλλά σταθερό».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν» Το...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...