Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εν μέρει αναστολή αποχής αποφάσισαν οι δικηγόροι

Ημέρα:

Γιώργος Γραμμένος: Η ολομέλεια στη συνεδρίαση της Παρασκευής  πήρε μία παρόμοια σχεδόν απόφαση / Δική μας εμμονή σε μία καθολική ή σε μια στοχευμένη αποχή δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα / Ικανοποιήθηκαν κάποια από τα θέματα που θέσαμε για τον Ποινικό Κώδικα

Το τέλος της αποχής τους από τα ποινικά δικαστήρια, αλλά και τη συνέχιση της κινητοποίησής τους μέχρι το τέλος του μήνα για τις δίκες συμφερόντων του Δημοσίου, αποφάσισαν τη Δευτέρα (4/3) οι δικηγόροι της Π.Ε. Καβάλας.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος εξήγησε τους λόγους των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης του Δ.Σ.Κ.

«Οδηγηθήκαμε σε αυτήν την απόφαση διότι ήδη η ολομέλεια στη συνεδρίαση της Παρασκευής (1/3) πήρε μία παρόμοια σχεδόν απόφαση…»

«Ειδικά για τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, γιατί δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις. Εμείς τη Δευτέρα (4/3) στην γενική μας συνέλευση, πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε την αποχή μας από τα ποινικά δικαστήρια και τις διαταγές πληρωμής τραπεζών και να συνεχίσουμε την αποχή μας μέχρι τις 31 Μαρτίου από τις δίκες που έχουν νομική βοήθεια και από τις δίκες συμφερόντων του δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Οδηγηθήκαμε σε αυτήν την απόφαση διότι ήδη η ολομέλεια στη συνεδρίαση της Παρασκευής (1/3) πήρε μία παρόμοια σχεδόν απόφαση», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Γιώργος Γραμμένος.

«Μια δική μας εμμονή σε μία καθολική ή σε μια στοχευμένη ιδίως από τα ποινικά δικαστήρια αποχή δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα…»

«Δεδομένο είναι ότι ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς, ανέστειλαν όλες τις κινητοποιήσεις τους, δεν απέχουν από τίποτα, δουλεύουν κανονικά. Συνεπώς μια δική μας εμμονή σε μία καθολική ή σε μια στοχευμένη ιδίως από τα ποινικά δικαστήρια αποχή δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Εκτός του ότι ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος με τις οποίες βελτιώσεις έγιναν στο διάστημα που είχαμε την αποχή μας. Έχουμε μπροστά μας άλλα νομοθετήματα πάρα πολύ σοβαρά, για τα οποία είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχουμε καλή ακρόαση από το υπουργείο, συμφωνούν οι θέσεις μας, οπότε περιμένουμε ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε μία θετική συνεργασία και θα εξελιχθούν τα πράγματα σύμφωνα με αυτά που έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Όσον αφορά τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ικανοποιήθηκαν κάποια από τα θέματα που είχαμε βάλει…»

Αναφορικά τέλος με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, ο Γιώργος Γραμμένος επισήμανε: «Πράγματι όσον αφορά τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ικανοποιήθηκαν κάποια από τα θέματα που είχαμε βάλει, χωρίς να αλλάζει βεβαίως η γενική φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Θέμα συζήτησης σε αυτό το νομοσχέδιο ήταν δύο κυρίως σημεία. Ένα ήταν η αυστηροποίηση των ποινών, θέμα για το οποίο εμείς δεν έχουμε αντίρρηση στο να αυστηροποιηθούν οι ποινές σε κάποια αδικήματα που είναι ιδιαίτερης ηθικής και ποινικής απαξίας και απασχολούν συνήθως την κοινή γνώμη. Το δεύτερο, το οποίο συζητήσαμε και θέλαμε να διασφαλίσουμε, αλλά δεν το καταφέραμε, ήταν ότι αυξάνεται η ύλη των μονομελών οργάνων, δηλαδή του μονομελούς πλημμελειοδικείου και του μονομελούς πλημμελειοδικείου κακουργημάτων. Εκεί υπάρχει ένα θέμα, γιατί όταν κινδυνεύεις να πας φυλακή, το να αφήνεσαι στην κρίση ενός δικαστή, είναι ένα ζήτημα αυτό και βεβαίως η έκτιση ποινής για πλημμελήματα, το δεύτερο σημείο που είχαμε την αντίρρησή μας και δεν άλλαξε αυτό. Θα δούμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη, θα δούμε πρακτικά στο μέλλον πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...