Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεφωνικές απάτες: Στη φάκα της Αστυνομίας ένα μέλος της συμμορίας

Ημέρα:

spot_img

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο (2) περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και έξι (6) απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν την 15 και 16-5-2020 στους νομούς Δράμας και Σερρών.

Συνελήφθη το βράδυ της 16-5-2020 στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 24χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.

Σε βάρος του συλληφθέντα και σε ακόμη τρεις (3) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στους νομούς Δράμας και Σερρών. Σύμφωνα με αυτές άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία για να γίνουν πιο πειστικοί κάποιοι από τους δράστες παρεμβάλλονταν και προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και προτρέποντας τους παθόντες να ικανοποιήσουν το χρηματικό αίτημα.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι με την παραπάνω μεθοδολογία, την  15-5-2020 το πρωί σε χωριό της Δράμας, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη, πείθοντάς την να τοποθετήσει μια σακούλα με 5.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων πλησίον της οικίας της, την οποία στη συνέχεια παρέλαβε ο 24χρονος.

Επίσης, την 16-5-2020 το μεσημέρι σε οικισμό των Σερρών εξαπάτησαν μία ακόμη ηλικιωμένη, αποσπώντας από αυτή το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Επιπλέον, σε άλλες έξι (6) περιπτώσεις επιχείρησαν να εξαπατήσουν πολίτες στους νομούς Δράμας και Σερρών, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 24χρονο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 8.150 ευρώ, μέρος του οποίου αποδόθηκε στις δύο ηλικιωμένες.

Κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...