Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Η Αστυνομία πληρώνει στο τέλος τα «σπασμένα»

Νίκος Ίμβρος: «Οι ίδιοι άνθρωποι την μία μέρα μας κατηγορούν και την άλλη μας δίνουν συγχαρητήρια. Στις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ., ο καθένας να παίζει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια»

Ακολούθησε μας

Στον δύσκολο ρόλο της Αστυνομίας, όπως αυτός διαμορφώνεται μέσα από κοινωνικά, εθνικά και πολιτικά θέματα, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «διαχρονικά η Αστυνομία, όταν υπάρχουν τα παραπάνω θέματα, πάντα βρίσκεται στη μέση, καλούμενη να αντιμετωπίσει καταστάσεις που στο τέλος, ανάλογα με το ποιος νιώθει αδικημένος, κατηγορείται είτε για υπερβάλλοντα ζήλο, είτε για έλλειψη αντίδρασης».

«Φτάνουμε σε σημείο, για πολλοστή φορά στις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ., ο καθένας να παίζει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια»

«Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε εμείς οι αστυνομικοί εδώ και πολλά χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι το βιώνουμε διαχρονικά και από τους πολιτικούς, ανάλογα με το τι πρεσβεύει ο καθένας, αλλά και από το ιδεολογικό υπόβαθρο μιας διαδήλωσης που εξελίσσεται σε επεισόδια, όπου είτε καταδικάζουν τη συμπεριφορά της Αστυνομίας, είτε την επαινούν. Φτάνουμε σε σημείο, για πολλοστή φορά στις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ., ο καθένας να παίζει τα δικά του πολιτικά παιχνίδια», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Ίμβρος.

«Εμείς σε όλες τις περιπτώσεις καλούμαστε με διαταγές να εκτελέσουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες»

«Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης για παράδειγμα, λίγες ημέρες πριν κατηγορούσαν την Αστυνομία για υπερβάλλοντα ζήλο έξω από το Μαξίμου εναντίον των καθηγητών και τη μέρα του συλλαλητηρίου για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», έδιναν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά τους, οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι. Σε αντίθετη φάση βέβαια η στάση της αντιπολίτευσης. Εμείς σε όλες τις περιπτώσεις καλούμαστε με διαταγές να εκτελέσουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Δεν σηκωνόμαστε το πρωί από το σπίτι μας κι αποφασίζουμε να πάμε να μαλώσουμε και να έρθουμε σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε συμπολίτη. Παίρνουμε συγκεκριμένες διαταγές, έχουμε ορκιστεί στο σύνταγμα, αλλά και να προασπίζουμε την τιμή και την περιουσία των πολιτών, αυτή είναι η δουλειά μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

«Πολλοί συνάδελφοί μας ήταν διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες και οι ίδιοι «έφαγαν» τα χημικά…»

«Από εκεί και πέρα αυτό το πληρώνουμε και με το αντίστοιχο τίμημα. Σε όλες τις τελευταίες περιπτώσεις υπάρχουν συνάδελφοι που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα. Γενικότερα, είναι μια δύσκολη κατάσταση, γιατί από την άλλη πολλοί συνάδελφοί μας ήταν διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για τις Πρέσπες και οι ίδιοι «έφαγαν» τα χημικά. Θα πρέπει να καταλάβει ο κάθε συμπολίτης που εύκολα ρίχνει το ανάθεμα, την κατάσταση που βρίσκεται ένας αστυνομικός απέναντι σε κάποιους, όπως για παράδειγμα σε μια μεγάλη συγκέντρωση, όπου τα επεισόδια γίνονται από λίγους που δεν έχουν σχέση με την εκδήλωση κι πρέπει να απομονώνονται. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν κανόνες σε τέτοιες συγκεντρώσεις, ώστε οι λίγοι να μην καταστρέφουν τη γενικότερη εικόνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ίμβρος.

«Επειδή η οικονομική εξαθλίωση που βιώνει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κρατάει πολλά χρόνια, οι αντοχές των πολιτών φθίνουν σημαντικά»

Ερωτηθείς καταληκτικά σχετικά με το αν είναι ανήσυχος για το επόμενο διάστημα, με δεδομένη τη λαϊκή οργή, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας απάντησε: «Έχουμε ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις και στο παρελθόν. Δεν είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για εμάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επειδή η οικονομική εξαθλίωση που βιώνει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κρατάει πολλά χρόνια, οι αντοχές των πολιτών φθίνουν σημαντικά. Πολύ εύκολα δημιουργούνται καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας. Εκεί είναι το μεγάλο θέμα που μας απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια κι όσο η κατάσταση δεν βελτιώνεται στον οικονομικό τομέα, θα υπάρχουν προεκτάσεις στον κοινωνικό και στη διάθεση του κάθε συμπολίτη μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα