Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Καβάλα: Έκλεψαν ζάντες από επιχείρηση και τις πούλησαν σε άλλη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε...

Αυτοκτόνησε στρατιωτικός στο Πετροχώρι Ξάνθης

Ακολούθησε μας

spot_img

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας στρατιωτικός στην Ξάνθη, που αυτοκτόνησε το πρωί της Πέμπτης (17/11) μέσα στο στρατόπεδο που υπηρετούσε στο Πετροχώρι.

Ο 45χρονος Ανθυπασπιστής φαίνεται πως έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο προς το μέρος του και αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Οι συνάδελφοί του ακούγοντας τον πυροβολισμό προσέτρεξαν, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Ο αξιωματικός του Δ’ ΣΣ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ προανάκριση διενεργούν αρμοδίως, η Στρατιωτική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης.

Συλλυπητήρια από την ΕΣΠΕΑΜΘ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου μας, Ανθυπασπιστή Α.Μ., 45 ετών, που υπηρετούσε στην 139 Α/Κ ΜΠΠ στο Πετροχώρι Ξάνθης καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στον Στρατό Ξηράς, στους συναδέλφους και τους φίλους του.

Η έκφραση ωστόσο των συλλυπητηρίων όλων μας δεν αρκεί, όσο ειλικρινή και να είναι.

Δυστυχώς, η  νέα απώλεια εν ενεργεία στελέχους του Στρατού Ξηράς, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα εν ενεργεία συναδέλφων που έφυγαν από κοντά μας, τόσο ξαφνικά, αυτήν την χρονιά. Ορισμένοι εξ’ αυτών λόγω αιφνιδίων προβλημάτων υγείας, ενώ με αυξητικές τάσεις εμφανίζονται τα περιστατικά αυτοχειρίας.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), σας  καλούμε να αναλογιστούμε από κοινού τις δικές μας ευθύνες για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των αυτοκτονιών που παρατηρούνται τελευταία στο στράτευμα. Εσείς ως πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και εμείς ως οι συνάδελφοι που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά τις δυσκολίες τους και τις αυξημένες οικονομικές αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν πλέον οι Στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους.

Απευθυνόμαστε επίσης και σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αγαπητοί μας συνάδελφοι.

Πλησιάστε τον συνάδελφο μας. Τον κάθε συνάδελφο. Σταθείτε δίπλα του. Μιλήστε μαζί του. Συζητήστε τα προβλήματα του.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεθεί ένα χέρι βοήθειας που να υπενθυμίσει σε κάποιον που σκέφτεται την αυτοκτονία, πως υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και που βρίσκεται δίπλα του.

Το χρωστάμε στους συναδέλφους μας που τόσο άδικα χάθηκαν.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Παναγιωτίδης  Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Συμεών Τονονίδης Επιλοχίας (ΤΘ)

Πηγή:www.xanthinea.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα